divider

Individuele begeleiding

Voor wie?

U woont zelfstandig maar u heeft moeite om de zaken die u op een dag moet doen, te plannen en organiseren. U wilt meer grip krijgen op uw eigen leven.

Wat is het?

Het valt niet altijd mee om de zaken die u op een dag te doen heeft, thuis te plannen en organiseren. Het kan zijn dat dat om lichamelijke of psychische redenen even niet meer lukt. Dan kunt u thuis begeleiding krijgen om de regie weer te krijgen over uw eigen leven. U kunt dan professioneel begeleid worden om weer grip te krijgen op de zaken die u voor belangrijk zijn. Bijvoorbeeld door het samen doornemen van uw rekeningen, het zoeken van contact met mensen in uw omgeving of met het plannen van uw dagindeling.

Vergoeding

De vergoeding voor individuele begeleiding wordt betaald vanuit de Wmo. Hiervoor geldt een vaste eigen bijdrage. Voor deze dienst heeft u een zorgindicatie nodig. U kunt Wmo-hulp aanvragen bij uw gemeente. De gemeente bepaalt in overleg met u of u ondersteuning krijgt en in welke vorm. U kunt bij de gemeente aangeven dat u hulp van ZorgSpectrum wilt ontvangen. Als u via de Wmo geen recht heeft op individuele begeleiding, dan kunt u ervoor kiezen deze ondersteuning ook particulier in te kopen. De tarieven hiervoor kunt u raadplegen in de tarievenlijst.

Waar?

In de gemeenten Nieuwegein, Houten en Vianen.

Aanmelden?

Wilt u ondersteuning bij de indicatie-aanvraag? Wilt u direct individuele begeleiding regelen? Wilt u meer informatie? U kunt hiervoor contact opnemen met de klantadviseurs van ZorgSpectrum. Als u al cliënt bij ons bent, kunt u ook rechtstreeks contact opnemen met de wijkverpleegkundige of casemanager.

footer boog