Doorgaan naar content

Dagbesteding

Dagbesteding
24-04-2023

U woont zelfstandig en heeft behoefte aan een vast dagritme. Of u heeft overdag verzorging en behandeling nodig door lichamelijke of psychische beperkingen. Dagbesteding van ZorgSpectrum Overdag bij ons kan hierbij helpen.

Wat is dagbesteding?

ZorgSpectrum heeft een aantal dagcentra waar u één of meerdere dagen per week overdag naar toe kunt. Samen met andere mensen neemt u deel aan activiteiten, onder begeleiding van medewerkers van het dagcentrum. Het aanbod van de activiteiten is zeer divers en is veelal gericht op het behouden en ondersteunen van uw zelfredzaamheid bij het uitvoeren van dagelijkse bezigheden. Dat kan bijvoorbeeld een geheugenspel zijn, maar ook handenarbeid, een computerspel of een wandeling. We kijken graag samen met u welke groep het beste bij u past.

Met en zonder behandeling

We bieden dagbesteding met en zonder behandeling. Bij dagbesteding met behandeling volgt u ook therapieën. U kunt hierbij denken aan fysiotherapie, logopedie, ergotherapie, muziek- of creatieve therapie of begeleiding door een psycholoog. Dit kan zowel individueel als in groepsverband zijn.

We hebben speciale groepen dagbehandeling waarbij de bezoekers dezelfde chronische ziekte hebben. Bezoekers vinden het vaak prettig om ervaringen en tips met elkaar te delen.

Dagbehandeling voor mensen met dementie

We hebben speciale groepen dagbehandeling voor mensen met dementie.

Dagbehandeling voor jonge mensen met dementie

Voor mensen die op jonge leeftijd (onder de 65 jaar) te maken krijgen met dementie, hebben we ook specialistische dagbehandeling.

Parkinson dagbehandeling

Heeft u de ziekte van Parkinson of Parkinsonisme? Mogelijk is de gespecialiseerde Parkinson dagbehandeling iets voor u. Deze groep staat open voor cliënten uit de regio. De aangesloten behandelaren zijn gespecialiseerd in het ziektebeeld van Parkinson.

Intensieve zorg dagbehandeling

We hebben speciale dagbehandeling voor mensen die intensieve zorg nodig hebben. Bijvoorbeeld mensen met een ernstig vorm van een neurodegeneratieve aandoening of niet-aangeboren hersenletsel.

Waar biedt ZorgSpectrum dagbesteding?

ZorgSpectrum biedt dagbesteding in Nieuwegein, Houten en Vianen. Hier vindt u onze dagcentra.

Hoe kom ik in aanmerking?

Via links hiernaast komt u op een overzicht waarin staat hoe u in aanmerking komt voor dagbesteding of dagbehandeling en wat de kosten zijn.

Meer informatie

Wilt u een keer een dagje meelopen op het dagcentrum? U bent van harte welkom! U kunt contact opnemen met de klantadviseurs van ZorgSpectrum om een afspraak te maken. Ook met andere vragen over dagbesteding kunt u bij hen terecht. Afdeling Klantadvies is bereikbaar via telefoonnummer 030-5113000, van maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 17.00 uur.

In gesprek over dagbehandeling

Gerard en Anja

We leren in de groep ook van elkaar

Gerard: “Om half 10 word ik opgehaald en de dagbehandeling duurt tot half 4. Het is heel professioneel geregeld. Bij creatieve therapie zijn we nu met hout bezig. We vertalen een opdracht van abstract naar mooi. In dat vertalen ben ik geschoold, dus er kwamen meteen allemaal ideeën.”

 

Anja: “Gerard komt enthousiast thuis van de dagbehandeling. Hij heeft veel te vertellen.”