Doorgaan naar content

Fysio- en oefentherapie

Fysiotherapie
21-04-2023

U heeft problemen met bewegen. Bijvoorbeeld door een chronische ziekte of door het ouder worden. Fysiotherapie of oefentherapie kan dan een uitkomst zijn.

Wat doet een fysiotherapeut of oefentherapeut?

Een fysiotherapeut of een oefentherapeut is expert op het gebied van houding en beweging. De therapeut helpt u om lichamelijke klachten te verhelpen, verminderen of voorkomen. We kijken naar welke bewegingen voor u belangrijk zijn en stemmen daar de behandeling op af.

Bij ZorgSpectrum hebben we fysio- en oefentherapeuten die expert zijn op onder meer Parkinson, niet aangeboren hersenletsel (NAH) en CVA (beroerte), orthopedie, oedeemtherapie en geriatrie-fysiotherapie/oefentherapie.

Fitness en valpreventie

In Nieuwegein en Houten hebben we verschillende fitnessgroepen waar u onder begeleiding van fysio-/oefentherapeuten kunt trainen. We hebben algemene groepen (Fysiofitness) en een fitness voor mensen met niet aangeboren hersenletsel. Daarnaast zijn er Fitstroke trainingen voor mensen met niet aangeboren hersenletsel en is er boksen voor mensen met Parkinson(isme).

Ook bieden we in Houten valpreventietrainingen aan. Hier leert u hoe u de kans op vallen verkleint én hoe u veilig kunt vallen en weer opstaan. Naast de algemene training, bieden we een valpreventiecursus speciaal voor mensen met niet aangeboren hersenletsel.

Waar biedt ZorgSpectrum fysiotherapie en oefentherapie?

De fysiotherapeuten en oefentherapeuten van ZorgSpectrum werken op verschillende plekken:

Hoe kom ik in aanmerking?

ZorgSpectrum biedt onder meer fysiotherapie in de eerste lijn. Via de link hieronder komt u op een overzicht waarin staat hoe u in aanmerking komt en wat de kosten zijn.

Contact

Wilt u meer weten over fysiotherapie of oefentherapie van ZorgSpectrum?
Neem contact op met het secretariaat Behandeling en expertise via telefoonnummer 030-5113020. Het secretariaat is bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 09.00 uur tot 17.00 uur

Werken aan kracht en uithoudingsvermogen

Tijdens groepstherapieën motiveren cliënten elkaar en soms durven ze ineens meer. Dat is erg mooi om te zien.

Jolanda: Het is elke keer weer een uitdaging om te ontdekken hoe je mensen het beste kan revalideren en blijft het een persoonlijke puzzel. Ik werk individueel met mensen, maar geef ook groepstherapieën zoals een balans- en fitnessgroep. We werken dan onder meer aan kracht en uithoudingsvermogen.

 

Het werken in een verpleeghuis vind ik leuk omdat het zo multidisciplinair is en ik met vele andere artsen, therapeuten en zorgmedewerkers samenwerk. Tijdens groepstherapieën motiveren cliënten elkaar en soms durven ze ineens meer. Dat is erg mooi om te zien.