Doorgaan naar content

Valpreventie

Valpreventie
27-04-2023

Een valpartij kan iedereen overkomen. Als u ouder wordt, neemt de kans op vallen toe. Hier kunt u iets aan doen door het volgen van een training valpreventie, de cursus Beter in Balans. Er zijn speciale valpreventietrainingen voor mensen met niet-aangeboren hersenletsel. Deze cursussen heten Vallen verleden tijd.

Beter in Balans en Vallen verleden tijd

De reguliere trainingen valpreventie noemen we ‘Beter in Balans’. De NAH valpreventie trainingen heten ‘Vallen verleden tijd’. Deze cursussen hebben als doelen:

  • Balans, spierkracht en loopfunctie verbeteren
  • Aanleren van valtechnieken
  • Afname van valangst

De cursussen wordt twee keer per jaar aangeboden en bestaat uit 10 bijeenkomsten van 1,5 uur. U volgt de training samen met medecursisten onder begeleiding van twee fysio/oefentherapeuten.

Voorafgaand vindt er een intake plaats waarin de therapeut het valrisico in kaart brengt. Na afloop van de cursus doet u opnieuw een test en worden de resultaten geëvalueerd.

Waar?

ZorgSpectrum locatie Ervenstaete (Houten)

Kosten

De cursus Beter in Balans kost 11 euro per keer of kan onder fysiotherapie vallen. Dan zijn de kosten afhankelijk van uw zorgverzekering.

De cursus Vallen verleden tijd valt onder fysiotherapie. De kosten zijn afhankelijk van uw zorgverzekering.

Aanmelden

Wilt u meer weten en/of wilt u zich aanmelden? Neem contact op met het secretariaat Behandeling en expertise, via 030-5113020. Het secretariaat is bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 09.00 uur tot 17.00 uur.