Doorgaan naar content

Herstel na ziekte of operatie

Behandeling en expertise
24-04-2023

Door een operatie, ongeval of ziekte bent u nog niet fit genoeg om thuis zelfstandig uw dagelijkse vaardigheden op te pakken. U kunt dan herstellen bij ZorgSpectrum.

Wat is herstelzorg?

Bij herstelzorg of eerstelijnsverblijf (ELV) verblijft u kortdurend op een zorglocatie van ZorgSpectrum. U werkt aan het oppakken van dagelijkse activiteiten die voor u belangrijk zijn, zodat u straks met zelfvertrouwen naar huis kan. Bij herstel ligt de nadruk van uw verblijf op verzorging en verpleging. Er zijn beperkt therapeutische behandelingen nodig. Is therapie een groot onderdeel van uw herstel, dan spreken we van revalidatie.

Waar biedt ZorgSpectrum herstelzorg?

We bieden herstelzorg in Nieuwegein en Houten. Hier vindt u onze herstellocaties.

Hoe kom ik in aanmerking?

Via de link hieronder komt u op een overzicht waarin staat hoe u in aanmerking komt voor herstelzorg of eerstelijns verblijf en wat de kosten zijn.

Revalideren na een heupoperatie

Uw ervaring telt!

Het is heel fijn om weer in mijn eigen omgeving te zijn.

Ria: Ik ben geopereerd aan mijn rechterheup. Ik kon praktisch niet meer lopen, ook binnen in huis niet. Ik wist zelfs niet meer hoe ik goed uit mijn stoel moest komen. Na vier dagen in het ziekenhuis, begon het revalidatietraject in locatie Ervenstaete in Houten. Daar volgde ik vier à vijf dagen per week fysiotherapie. Het was vaak een uur trainen in de ochtend. Ik kreeg dan bijvoorbeeld een paar kilo aan gewichten aan mijn benen en moest zittend op een stoel om beurten mijn onderbenen omhoog tillen. Ook heb ik veel gefietst en heb ik opnieuw leren lopen.

 

Ik had een eigen kamer met een eigen douche en wc. Ook vond ik het heel gezellig om samen met de andere cliënten te eten in het Petit Café. Maar ik vind het fijn dat ik nu weer thuis ben.