Doorgaan naar content

Revalidatie

Revalidatie
24-04-2023

Door een ongeval, operatie of ziekte heeft u te maken met beperkingen. U heeft hulp nodig om weer zo zelfstandig mogelijk te leven. U kunt dan revalideren bij ZorgSpectrum.

Wat is revalidatie?

Bij ZorgSpectrum bieden we geriatrische revalidatie (GR). U volgt een intensief traject waarbij u werkt aan uw herstel. We kijken samen met u wat uw wensen zijn en wat u nodig heeft om weer zo zelfstandig mogelijk te kunnen functioneren.

Revalidatie vindt niet alleen plaats tijdens therapieën, maar gaat ook over dagelijkse bezigheden zoals eigen maaltijden bereiden, uw eigen kleding wassen en persoonlijke verzorging. U wordt daarom ook buiten de therapieën gestimuleerd om te werken aan uw herstel. We hebben hierbij ook aandacht voor mentale omstandigheden, zodat u met zelfvertrouwen en gemotiveerd kunt oefenen.

We zijn gespecialiseerd in revalidatie na amputatie, CVA (beroerte), dwarslaesie, (heup)orthopedie en nierfalen. Ook hebben we een speciale afdeling voor revalideren in combinatie met geheugenproblematiek/dementie.

Topcare-expertisecentrum

ZorgSpectrum heeft het Topcare-label voor geriatrische revalidatiezorg. Dit betekent dat we continu bezig zijn met het verbeteren van de kwaliteit van zorg en behandeling door het doen van onderzoek in samenwerking met universiteiten en hogescholen.

Wie zijn er betrokken bij mijn revalidatietraject?

Naast een deskundig verpleegkundig/zorgteam zijn een of meerdere behandelaren betrokken:

  • Arts of verpleegkundig specialist
  • Fysiotherapeut of oefentherapeut
  • Ergotherapeut
  • Psycholoog
  • Logopedist
  • Diëtist
  • Praktijkverpleegkundige
  • Creatief therapeut
  • Maatschappelijk werker
  • Geestelijk verzorger

Revalideren doet u niet alleen. Om zo snel mogelijk weer naar huis te kunnen, heeft ook uw naaste een belangrijke rol in uw revalidatietraject. Een onderdeel van het traject is bijvoorbeeld een dagdeel thuis revalideren. Daarnaast is het belangrijk om op de afdeling zelf, naast de behandelingen die u krijgt, te oefenen in alles wat u doet. Het zorgteam en uw naaste kunnen hierbij van grote betekenis zijn.

Waar biedt ZorgSpectrum revalidatie?

We bieden revalidatiezorg in Nieuwegein, Houten en Utrecht. Hier vindt u onze revalidatielocaties.

Hoe kom ik in aanmerking?

Via de link hiernaast komt u op een overzicht waarin staat hoe u in aanmerking komt voor revalidatie en wat de kosten zijn

Contact

Wilt u meer weten over revalidatie? De klantadviseurs van ZorgSpectrum helpen u graag verder. Afdeling Klantadvies is bereikbaar via telefoonnummer 030-5113000, van maandag t/m vrijdag van 09.00 uur tot 17.00 uur.