Doorgaan naar content

Mobiel Geriatrisch Team

Mobiel Geriatrisch Team
21-04-2023

U woont thuis en gaat lichamelijk en/of geestelijk achteruit. Dit kan zorgen voor veel onzekerheid en vragen. Ondersteuning van het Mobiel Geriatrisch Team is dan mogelijk een uitkomst.

Wat doet het Mobiel Geriatrisch Team?

Het Mobiel Geriatrisch Team (MGT) bestaat uit een specialist ouderengeneeskunde (arts), een casemanager en een psycholoog. Dit team ondersteunt u en uw mantelzorger en geeft advies over de behandeling van uw ziekte en hoe u hiermee kunt omgaan. Het MGT kan bijvoorbeeld ondersteuning bieden als u een vorm van dementie heeft. Als er nog niet duidelijk is wat er precies aan de hand is, dan kan de specialist ouderengeneeskunde een diagnose stellen.

Waar biedt ZorgSpectrum deze ondersteuning?

In Nieuwegein, Houten en Vianen.

Hoe kom ik in aanmerking?

Via de link hiernaast komt u op een overzicht waarin staat hoe u in aanmerking komt voor het Mobiel Geriatrisch Team een wat de kosten zijn.

Contact

Wilt u meer weten over het Mobiel Geriatrisch Team van ZorgSpectrum? Neem contact op met het secretariaat Behandeling en expertise via telefoonnummer 030-5113020. Het secretariaat is bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 09.00 uur tot 17.00 uur.

Casemanagement bij dementie

De omgang met cliënten is fijn. Daar haal ik veel voldoening uit.

Casemanager Erik: Ik kom bij mensen thuis die cognitieve klachten of dementie hebben. Het is mijn taak om te achterhalen welke zorg iemand nodig heeft en hoe een partner of mantelzorger het best kan worden ondersteund. Dat is heel uitdagend en bij iedereen weer anders. Het is prettig die persoonlijke aandacht te kunnen geven. De omgang met cliënten is heel belangrijk en fijn. Daar haal ik enorme voldoening uit.