Doorgaan naar content

Wonen met zorg dichtbij

Wonen met zorg dichtbij
24-04-2023

U maakt gebruik van zorg of heeft binnenkort (meer) zorg nodig en u wilt wel zelfstandig blijven wonen. Mogelijk is wonen met zorg dichtbij dan iets voor u.

Wat is wonen met zorg dichtbij?

Wonen met zorg dichtbij houdt in dat u zelfstandig woont op een plek in de buurt van belangrijke voorzieningen als winkels. En waar u zorg en ondersteuning kunt krijgen als het nodig is. Dit kan wijkverpleging, casemanagement of Vertrouwd thuis zijn. We noemen dit beschut wonen.

Het kan zijn dat u al in zo’n omgeving woont, maar het is ook mogelijk om te verhuizen. U komt dan te wonen in een eigen appartement in (de buurt van) een van onze zorglocaties of in een appartementencomplex. We werken hiervoor samen met woningcorporaties. In Nieuwegein wordt dit Verzorgd Wonen genoemd. 

Waar biedt ZorgSpectrum dit?

Nieuwegein:

  • ZorgSpectrum locatie De Dichter (appartementen)
  • (Senioren)woningen ’t Dijkhuis aan de Nijemonde
  • Appartementencomplex Van Baarenhove aan de Vuurscheschans
  • Appartementen aan het Wenckebachplantsoen
  • Appartementencomplexen Colijnpark en Abraham Kuijperpark

Houten:

Vianen:

Hoe kom ik in aanmerking?

Via de link hiernaast komt u op een overzicht waarin meer informatie staat over hoe u in aanmerking komt voor wonen met zorg dichtbij en wat de kosten zijn.

Contact

Wilt u meer weten over wonen met zorg dichtbij? De klantadviseurs van ZorgSpectrum helpen u graag verder. Ze zijn bereikbaar via telefoonnummer 030-5113000, van maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 17.00 uur.

Zelfstandig wonen in een beschermde omgeving

Petra Heerkens

Zelfstandigheid is voor mij essentieel

Petra Heerkens (73): “Ik huur in Hof van Batenstein mijn appartement van LEKSTEDEwonen en koop mijn zorg in via ZorgSpectrum. Ik bepaal wat voor mij belangrijk is. Daarmee behoud ik mijn zelfstandigheid. Stel dat ik in de toekomst 24-uurszorg nodig heb, dan hoef ik niet te verhuizen. Maar zover is het nog niet.”