Doorgaan naar content

Begeleiding thuis bij dementie

Begeleiding thuis bij dementie
24-04-2023

U heeft dementie en heeft daarom thuis hulp nodig. ZorgSpectrum biedt hiervoor verschillende mogelijkheden. Bijvoorbeeld ondersteuning van een casemanager of van een gespecialiseerd verzorgende psychogeriatrie.

Wat doet een casemanager?

De casemanager komt bij u thuis om u en uw mantelzorger te ondersteunen. Hij of zij leert u omgaan met beperkingen door de dementie, vertelt wat de ziekte inhoudt en bespreekt verwachtingen. Ook kijkt de casemanager samen met u en uw mantelzorger welke ondersteuning nodig is en waar u behoefte aan heeft.

Bij ZorgSpectrum is de casemanager werkzaam binnen het Mobiel Geriatrisch Team. In dit team zitten ook een specialist ouderengeneeskunde en een psycholoog.

Wat doet een gespecialiseerd verzorgende psychogeriatrie?

Een gespecialiseerd verzorgende psychogeriatrie (GVP’er) is specifiek opgeleid om zorg te bieden aan thuiswonende ouderen met dementie. Een GVP’er ondersteunt, begeleidt en adviseert in de kwaliteit van leven van u en uw mantelzorger. Bijvoorbeeld met structuur aanbrengen in uw dag of ondersteuning in dagelijkse activiteiten die voor u belangrijk zijn. De GVP’er komt regelmatig bij u langs (meestal wekelijks) en kijkt samen met u wat u nodig heeft om zo lang mogelijk thuis te blijven wonen.

Waar biedt ZorgSpectrum begeleiding thuis bij dementie?

In Nieuwegein, Houten, Vianen, Lexmond, Hagestein en Hei- en Boeicop.

Hoe kom ik in aanmerking?

Via links hiernaast komt u op een overzicht waarin staat hoe u in aanmerking komt voor deze zorg en wat de kosten zijn.

Contact

Wilt u meer weten over begeleiding thuis bij dementie? Neem contact op via telefoonnummer 030-5113000. We zijn bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 09.00 uur tot 17.00 uur.

Stimuleren van zelfvertrouwen

Ons werk geeft een lach bij de cliënten en zorgt voor ontspanning.

Iris: “Wat ik prettig vind is het één op één contact. Daar haal ik veel energie uit. Ik of een van mijn collega’s komen wekelijks bij de cliënt en signaleren daardoor veel. Ik vind het fijn om bij mensen thuis in kwetsbare situaties iets goeds te doen. Het leukste vind ik dat je een vertrouwensband opbouwt. Ons werk geeft een lach bij de cliënten en zorgt voor ontspanning. Cliënten voelen zich begrepen en door samen iets te doen, groeit hun zelfvertrouwen.”