divider

Begeleiding bij achteruitgang

Voor wie?

Als u lichamelijk en/of geestelijk achteruit gaat, bijvoorbeeld bij (beginnende) dementie, na een beroerte of bij ouderdomsziekten en u daarbij meer ondersteuning nodig heeft.

Wat is het?

U en uw mantelzorger(s) kunnen begeleiding krijgen van het Mobiel Geriatrisch Team. Het team helpt bij het stellen van een diagnose als de oorzaak van de lichamelijke of geestelijke achteruitgang nog niet bekend is. Verder geven zij u advies over de behandeling van uw chronische ziekte en hoe u hier het beste mee kunt omgaan.

Het team bestaat uit een casemanager, een specialist ouderengeneeskunde en een psycholoog. De casemanager is contactpersoon en kan een ergotherapeut, fysiotherapeut, diëtist of logopedist inschakelen van ZorgSpectrum. Op die manier kunnen zij u snel advies geven en begeleiden.

Vergoeding

De begeleiding van het Mobiel Geriatrisch Team wordt vergoed door uw zorgverzekeraar. U heeft hiervoor een verwijzing nodig van uw huisarts.

Waar

Het Mobiel Geriatrisch Team is actief in de gemeenten Nieuwegein, Houten (inclusief Schalkwijk, Tull en ’t Waal en ’t Goy ), Vianen (inclusief Lexmond en Hagestein) en Bunnik (inclusief Werkhoven en Odijk).

Afspraak maken

Wilt u een afspraak maken met het Mobiel Geriatrisch Team en weten wat zij voor u en uw mantelzorger kunnen betekenen? Heeft u vragen? De klantadviseurs beantwoorden graag uw vragen. 

footer boog