divider

Beschut thuis

Voor wie?

Maakt u gebruik van zorg of heeft u binnenkort meer zorg nodig, dan is wonen met zorg dichtbij (beschut wonen) voor u een goede optie. ZorgSpectrum biedt samen met woningcorporaties verschillende mogelijkheden om zo lang mogelijk zelfstandig, aangenaam en veilig te blijven wonen met zorg dichtbij.

Wat is het?

Als u een woonomgeving zoekt waar u zorg en belangrijke faciliteiten dichtbij heeft, dan kunt u kiezen voor Beschut wonen. Dit wordt ook wel ‘verzorgd wonen’ genoemd. U woont dan in een eigen appartement in (de buurt van) een van onze zorglocaties of in een (senioren)complex. Daardoor is niet alleen de zorg dichtbij als dat nodig is, maar zijn er ook voorzieningen in de nabije omgeving, zoals een restaurant, een kapper en een winkel. Er worden activiteiten georganiseerd en u kunt gebruik maken van verschillende diensten zoals de maaltijden en de wasservice. Net waar u behoefte aan heeft. Zo woont u nog zelfstandig, maar wel met het gemak van zorg en ondersteuning dichtbij. 

Waar?

Vianen:
- ZorgSpectrum locatie Hof van Batenstein
ZorgSpectrum biedt in samenwerking met LekstedeWonen en de gemeente Vianen de inzet van flexibele appartementen. De brochure vindt u rechts bij Downloads, evenals een stroomschema om na te gaan of u in aanmerking komt voor een appartement en op welke wijze u kunt inschrijven.

Houten:
- (Senioren)complex Woonstede aan de Linzenoord en Gierstoord
- Aanleunwoningen bij ZorgSpectrum locatie Het Haltna Huis

Nieuwegein:
- Appartementen bij ZorgSpectrum locatie De Dichter
- (Senioren)complex ’t Dijkhuis aan de Lekboulevard
- Appartementen aan het Wenckebachplantsoen/Van Herwijnenplantsoen
- (Senioren)complex Colijnpark en Abraham Kuijperpark
- Seniorencomplex Van Baarenhove aan de Vuurscheschans

Bovengenoemde seniorencomplexen vallen binnen het concept Verzorgd Wonen, dat in samenwerking met de gemeente Nieuwegein en woningcorporaties is ontwikkeld. U vindt de folder Verzorgd Wonen rechts bij 'Downloads'. Kijk voor meer informatie over Verzorgd Wonen in Nieuwegein op de website van de gemeente

Toewijzingscriteria

ZorgSpectrum verhuurt deze woningen niet zelf. Wel hebben wij met de verschillende woningcorporaties (Lekstede Wonen, Viveste, Mitros, Jutphaas wonen en Portaal) afspraken om wonen met zorg mogelijk te maken. Onze klantadviseurs kunnen u hierover informeren. De toewijzingscriteria voor de appartementen ‘Verzorgd wonen’ verschillen per gemeente. Zo wordt er bijvoorbeeld gekeken of u een CIZ-indicatie heeft voor de langdurige zorg in de vorm van een volledig pakket thuis, een modulair pakket thuis of via persoonsgebonden budget. Of dat u een indicatie heeft van de wijkverpleegkundige voor verpleging en verzorging thuis voor een minimum aantal uren. 

Voor meer algemene informatie over delangdurige zorg kunt u terecht bij de folder van Zorginstituut Nederland

Informatie

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van beschut thuis, verzorgd wonen of de toewijzingscriteria? Wilt u uw belangstelling hiervoor kenbaar maken? De klantadviseurs van ZorgSpectrum helpen u graag.

footer boog