divider

Logopedie

Voor wie?

Heeft u slikproblemen en/of communicatieproblemen, bijvoorbeeld na een beroerte of hersentrauma, Parkinson(ismen), spierziekten zoals ALS en MS, dementie en COPD? De logopedist kan u hierbij ondersteunen.

Wat is het?

Het is vervelend voor u als u zich regelmatig verslikt, of vaak moet hoesten tijdens het eten. Een logopedist kan u ondersteunen om uw communicatievaardigheden en/of slikfunctie zo optimaal mogelijk te benutten en te verbeteren. Dit gebeurt middels adviezen voor u en uw mantelzorger, door het uitvoeren van specifieke oefeningen of een eventueel communicatiehulpmiddel.

Er zijn speciale behandelprogramma’s voor bijvoorbeeld cliënten met de ziekte van Parkinson of afasie, zoals een combinatiebehandeling van muziektherapie en logopedie. De behandelingen zijn specifiek afgestemd op de problemen die u ondervindt.

Vergoeding

Als u al een indicatie heeft voor langdurige zorg (Wlz) dan maakt logopedie al onderdeel uit van de zorg en behandeling en worden hiervoor geen extra kosten berekend. Ook cliënten die behandelingen via de eerstelijn willen inkopen, zijn van harte welkom. U kunt op verwijzing van de huisarts of specialist, bedrijfsarts of specialist ouderengeneeskunde terecht in één van onze compleet ingerichte behandelruimtes. Logopedische zorg valt onder paramedische zorg en wordt vergoed vanuit het basispakket. Nadat het eigen risico is verbruikt, worden de kosten door uw verzekeraar vergoed.

Waar

Bij u thuis:

Mocht u onvoldoende mobiel zijn, dan komt de logopedist bij u thuis (regio Zuidwest Utrecht).

Houten:

  • ZorgSpectrum locatie Het Haltna Huis
  • ZorgSpectrum locatie Het Houtens Erf

Nieuwegein:

  • ZorgSpectrum locatie De Geinsche Hof

Vianen:

  • ZorgSpectrum locatie Hof van Batenstein

Afspraak maken

Wilt u meer weten over de behandelingen voor logopedie of wilt u een afspraak maken?
De klantadviseurs van ZorgSpectrum helpen u graag.

footer boog