Doorgaan naar content

Kopgroep Dementie

Kopgroep dementie
21-04-2023

U heeft een vorm van dementie, staat midden in het sociale leven en wilt graag met lotgenoten praten over de veranderingen die u ervaart door de dementie. Dat kan bij de Kopgroep van ZorgSpectrum.

Wat is Kopgroep Dementie?

U gaat onder begeleiding van een psycholoog van ZorgSpectrum in gesprek met andere mensen die net als u een vorm van dementie hebben. We noemen dit de Kopgroep omdat de deelnemers zich vaak zorgen maken om veranderingen in hun hoofd; ‘kopzorgen’. Dit kunnen veranderingen op allerlei gebieden zijn, zoals het onthouden van informatie, het vinden van de juiste woorden, het regelen van dagelijkse zaken of het maken van nieuwe plannen. Bij de Kopgroep kunt u hierover praten met de andere deelnemers.

Daarnaast is bewegen onder begeleiding van een beweegagoog een belangrijk onderdeel. Lichaamsbeweging is namelijk niet alleen belangrijk om uw conditie op peil te houden, het helpt ook bij het verwerken van informatie en om uw hersenen actief te houden.

Waar heeft ZorgSpectrum een Kopgroep Dementie?

Hoe kom ik in aanmerking?

Via de link hieronder komt u op een overzicht waarin staat hoe u in aanmerking komt voor de Kopgroep en wat de kosten zijn.

Contact

Wilt u meer weten over de Kopgroep? Neem contact op met het secretariaat Behandeling en expertise, via telefoonnummer 030-5113020. Het secretariaat is bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 09.00 uur tot 17.00 uur.