Doorgaan naar content

Professionele alarmopvolging

Professionele alarmopvolging
26-04-2023

U ontvangt van ZorgSpectrum wijkverpleging of Vertrouwd thuis en heeft behoefte aan extra veiligheid. U kunt dan gebruikmaken van professionele alarmopvolging.

Wat is professionele alarmopvolging?

Bij professionele alarmopvolging heeft u een alarmknop op uw telefoon, halszender of polsband. Wanneer u bijvoorbeeld valt of zich verwondt, kunt u met één druk op de knop direct contact krijgen met een alarmcentrale. De alarmcentrale zorgt er dan voor dat er snel hulp komt.

Waar biedt ZorgSpectrum professionele alarmopvolging?

In Nieuwegein, Houten en Vianen.

Hoe kom ik in aanmerking?

Om gebruik te maken van professionele alarmopvolging moet u aan een aantal voorwaarden voldoen.

  • U krijgt wijkverpleging van ZorgSpectrum of langdurige zorg thuis in de vorm van een volledig pakket thuis (Vertrouwd thuis) of een modulair pakket thuis met verpleging/persoonlijke verzorging.
  • U heeft een vaste telefoonlijn en een goede internetverbinding.
  • U neemt een vorm van woningtoegang af (meestal een sleutelkluis), zodat de hulp bij u naar binnen kan in geval van nood.

U kunt professionele alarmopvolging samen met uw wijkverpleegkundige aanvragen.

Wat zijn de kosten?

Via de link hieronder komt u op een overzicht waarin staat hoe u in aanmerking komt voor professionele alarmopvolging en wat de kosten zijn.

Contact

Wilt u meer weten over professionele alarmopvolging? Neem contact op via telefoonnummer 030-5113000. We zijn bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 09.00 uur tot 17.00 uur.