divider

Een veilig gevoel

Voor wie?

U ontvangt wijkverpleging van ZorgSpectrum Bij u thuis en heeft behoefte aan extra veiligheid thuis. U kunt dan gebruik maken van professionele alarmopvolging thuis. Hierdoor is het mogelijk om langer zelfstandig te blijven wonen. Het werkt eenvoudig. Er zit een alarmknop op uw telefoon, halszender of polsband. Mocht er onverwachts iets gebeuren, u valt of heeft zich verwond, dan krijgt u met één druk op de knop direct contact met een alarmcentrale.

Zij zorgen ervoor dat er snel hulp is. U heeft hiervoor en vaste telefoonlijn nodig. Daarnaast is het verplicht om een vorm van woningtoegang af te nemen, in de meeste gevallen een sleutelkluis, zodat de hulp bij u naar binnen kan in geval van nood.

Vergoeding?

De kosten voor alarmopvolging zijn afhankelijk van uw situatie.

Heeft u een indicatie voor langdurige zorg (Wlz) en zet u deze in als Volledig Pakket Thuis (Vertrouwd thuis) of Modulair Pakket Thuis met verpleging/persoonlijke verzorging? Dan komen de kosten voor aanschaf van de apparatuur, alarmopvolging en de sleutelkluis voor rekening van ZorgSpectrum.

Bij een indicatie voor wijkverpleging (Zvw) bij ZorgSpectrum vergoedt de zorgverzekering de alarmopvolging. Aan de aanschaf, installatie en het onderhoud van de apparatuur kunnen wel kosten verbonden zijn. Bij een medische indicatie en bij sommige aanvullende verzekeringen, kunt u een vergoeding krijgen voor deze kosten bij uw zorgverzekeraar.

Waar?

In Nieuwegein, Houten en Vianen.

Indien u een Zvw indicatie hebt, heeft u de mogelijkheid om gebruik te maken van de alarmeringsapparatuur van elke leverancier.
Bij een Wlz indicatie verloopt de personenalarmering in Nieuwegein en Houten via FocusCura, hiervoor gelden algemene voorwaarden en productvoorwaarden (zie downloads). In Vianen verloopt de personenalarmering via Rivas.

Meer informatie of aanmelden?
Heeft u na het lezen nog vragen over professionele alarmopvolging, of wilt u zich aanmelden? Neem dan contact op met uw zorgprofessional van ZorgSpectrum.

footer boog