divider

Een veilig gevoel

Voor wie?

U ontvangt zorg van ZorgSpectrum Bij u thuis (wijkverpleging, Vertrouwd thuis, casemanagement) en heeft behoefte aan extra veiligheid thuis. U kunt dan gebruik maken van professionele alarmopvolging thuis. Hierdoor is het mogelijk om langer zelfstandig te blijven wonen. Het werkt eenvoudig. Er zit een alarmknop op uw telefoon, halszender of polsband. Mocht er onverwachts iets gebeuren, u valt of heeft zich verwond, dan krijgt u met één druk op de knop direct contact met een alarmcentrale.

Zij zorgen ervoor dat er snel hulp is. Dat kan iemand zijn die u heeft aangewezen, een professional van ZorgSpectrum, huisarts of ambulance. U heeft hiervoor en vaste telefoonlijn nodig. Daarnaast is het verplicht om een vorm van woningtoegang af te nemen, in de meeste gevallen een sleutelkluis, zodat de hulp bij u naar binnen kan in geval van nood.

  • 24 uur per dag hulp
  • Alarmknop op uw telefoon
  • Snel hulp in geval van nood

Vergoeding?

De kosten voor alarmopvolging zijn afhankelijk van uw situatie.

Heeft u een indicatie voor langdurige zorg (Wlz) en zet u deze in als Volledig Pakket Thuis (Vertrouwd thuis) of Modulair Pakket Thuis met verpleging/persoonlijke verzorging? Dan komen de kosten voor aanschaf van de apparatuur, de alarmopvolging en de sleutelkluis voor rekening van ZorgSpectrum.

Wanneer u een indicatie heeft voor wijkverpleging of casemanagement (Zvw) bij ZorgSpectrum, vergoedt uw zorgverzekering de alarmopvolging. Aan de aanschaf, installatie en het onderhoud van de apparatuur kunnen wel kosten verbonden zijn. Bij de volgende verzekeraars kan ZorgSpectrum deze kosten declareren: Zilveren Kruis, CZ, ONVZ, ASR en Zorg & Zekerheid (inclusief labels). Indien u verzekerd bent bij een andere zorgverzekeraar kunt u het beste zelf contact opnemen met uw verzekeraar over de vergoeding van de kosten.

Waar?

In Nieuwegein, Houten en Vianen.

footer boog