Doorgaan naar content

Brinkhoef nieuwe naam woonzorglocatie Hoef en Haag

18-09-2023

De naam van de in aanbouw zijnde woonzorglocatie in het dorp Hoef en Haag (Vijfheerenlanden) wordt “Brinkhoef”. De naam, bedacht door de 60-jarige buurtbewoonster Astrid Brouwer, is gekozen uit de ruim 50 inzendingen. Het is een samenvoeging van het uitzicht vanaf de locatie op De Brink en de naam van het dorp Hoef en Haag. De bouw van het pand dat door woningcorporatie LekstedeWonen in ontwikkeling is, wordt naar verwachting in mei 2024 in gebruik genomen door 48 bewoners met dementie.

Astrid is verheugd dat de door haar verzonnen naam is gekozen. “We wonen nu 5 jaar in Hoef en Haag en we worden echt buren van de nieuwe locatie, want we gaan volgend jaar verhuizen. Ik stond te koken toen mijn man uit de krant de oproep las tot het bedenken van een nieuwe naam. De naam rolde er zo uit! “ Ook manager Zorg en welzijn Margot van Impelen vindt de naam passend bij de omgeving. “Het was één van de criteria waarvan we vinden dat het moest voldoen: passend bij de omgeving. De locatie staat in nauwe verbinding met de lokale ondernemers en kijkt uit op de Brink. De Brink is de open ruimte in het dorpsplein en vervult een centrale plek in het dorp. Een toepasselijke naam.”

Bewoners met dementie
In de woonzorglocatie komen 48 bewoners met dementie te wonen. De oplevering van de appartementen is naar verwachting eind mei 2024. Margot: “Er is al veel belangstelling. De toelatingscriteria zijn in ontwikkeling. Belangstellenden kunnen al wel laten weten dat zij geïnteresseerd zijn. De officiële wachtlijst gaat open per 1 november 2023. ZorgSpectrum heeft al twee locaties in de regio, Hof van Batenstein en De Plataan, maar we verwachten, ook gezien de toename van het aantal mensen met dementie, dat de belangstelling groot is voor deze kleinschalige woonvorm.”

Wonen en werken
Om de zorg aan bewoners te kunnen bieden, is ZorgSpectrum op zoek naar vrijwilligers en zorgmedewerkers. Interesse? Stuur gerust een bericht. Voor een betaalde baan kun je je belangstelling alvast doorgeven aan werving@zorgspectrum.nl en voor interesse in een vrijwilligersbaan aan h.peek@zorgspectrum.nl.

Meer weten?
Meer informatie kunt u vinden op de website www.zorgspectrum.nl.  Voor telefonische inlichtingen staan de klantadviseurs van ZorgSpectrum u graag te woord op werkdagen van 9.00 – 17.00 uur via telefoonnummer 030-5113000.