divider

locatie 2 Banner

Locatie Vreeswijk

Adres

Lekboulevard 10
3434 GL Nieuwegein
Telefoon: 030-6007140

Woonsfeer

ZorgSpectrum locatie Vreeswijk is een kleine en overzichtelijke zorglocatie direct aan de Lek. Het karakter van het oude vissersdorp is terug te zien in het interieur en ook te voelen in de sfeer. Het ons-kent-ons en de gezelligheid van een dorp is hier sterk aanwezig. In het Grand Café kunt u bewoners en buurtgenoten ontmoeten en meedoen aan allerlei activiteiten. Bijvoorbeeld bloemschikken, optredens, koersballen, verkoop van mode en meer. En ook aan typisch Vreeswijke activiteiten zoals ‘Vreeswijk bij kaarslicht’ doet de locatie graag mee.

Verder is er eens in de maand een Alzheimer Café, eten veel buurtbewoners in het Grand Café en bent u van harte welkom om te komen trainen in de bewegingstuin.

Zorg en behandeling

Woningen

Bij ZorgSpectrum locatie Vreeswijk heeft u een eigen appartement. Dit zijn een soort studio’s met woonkamer met keuken en een aparte hoek voor het bed. In het midden van het appartement is een eigen badkamer. Bewoners die op de gesloten afdeling wonen, hebben een gezamenlijke huiskamer.

Op termijn gaat ZorgSpectrum locatie Vreeswijk sluiten. ZorgSpectrum is momenteel hard bezig met het vinden van een nieuwe, fijne plek voor de bewoners. Tot die tijd bent u in Vreeswijk gewoon welkom, ook als nieuwe bewoner.

Omgeving

Locatie Vreeswijk ligt in het gelijknamige ‘dorp’ in Nieuwegein-Zuid. De tram- en bushalte zijn in de buurt en ook met de auto is het woonzorgcentrum goed bereikbaar. Het winkelcentrum Hoog Zandveld is op loopafstand. In de nabij gelegen dorpskern Vreeswijk vindt u diverse winkels en het oude “Fort Vreeswijk”. In het dorp is op donderdagmiddag een weekmarkt.

Door de ligging aan de Lek heeft u vanuit sommige kamers een mooi uitzicht op de rivier. U kunt naar de langsvarende boten kijken, maar natuurlijk ook een wandeling maken over de dijk. Aan de overkant van de Lek ligt Vianen. Hier kunt u naar toe met de veerpont voor fietsers en voetgangers. Vanaf het eindpunt is het ongeveer 10 minuten lopen naar het centrum van Vianen, waar elke woensdagmiddag een gezellig markt wordt gehouden.

footer boog