divider

Financiering LD20160629 063 webBannerRegelgeving

Verschillende wetten en regels bepalen de financiering van de zorg. De zorg, behandeling en diensten van ZorgSpectrum worden (groten)deels vergoed vanuit de landelijke overheid, deels vanuit de gemeentelijke overheid en deels door zorgverzekeraars. Voor de zwaardere zorg en tijdelijke zorg hebben we te maken met de Wet langdurige zorg (Wlz) en de Zorgverzekeringswet. Voor de lichtere zorgvragen zijn de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) en de Zorgverzekeringswet (Zvw) van toepassing.
Ook kunt u zelf zorg financieren via het persoonsgebonden budget (pgb) of particulier (uit uw eigen portefeuille).

Wilt u thuis blijven wonen met 24 uur professionele zorg, kunt u aanspraak maken op het Volledig Pakket Thuis (VPT), ofwel Vertrouwd thuis. De kosten worden vergoed vanuit de Wet langdurige zorg (Wlz). Een alternatieve mogelijkheid is gebruik te maken van het Modulair Pakket Thuis (MPT). Hiermee bepaalt u zelf welke delen (modules) u van het totale pakket zorg wilt afnemen. Bijvoorbeeld omdat u niet alle modules nodig heeft, of omdat u bepaalde delen zelf wilt inkopen met een persoonsgebonden budget.

Op onze zorg- en dienstverlening zijn onze algemene voorwaarden van toepassing. Deze vindt u rechts bij 'Downloads'. Eveneens vindt u bij 'Downloads' onze particuliere tarieven (waaronder aanvullende diensten) voor 2023.

Meer informatie:

Contact met het sociaal loket:

  • Nieuwegein: https://www.nieuwegein.nl/geynwijs/ of via tel: (030) 410 06 66 of mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

  • Houten: https://www.houten.nl/zorg-onderwijs-en-inkomen/zorg-en-gezondheid/sociaal-loket-houten of via tel: (030) 639 26 11 of mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

  • Vianen: https://www.vijfheerenlanden.nl/(zoekwoord ‘Wmo’ of ‘zorg en ondersteuning’) of via het Wmo loket, tel: (0347) 36 99 11

Cliëntondersteuning:

Heeft u een hulpvraag voor uzelf of voor een ander? Bijvoorbeeld voor het regelen van zorg en hulp? Een onafhankelijke cliëntondersteuner weet welke voorzieningen er in uw buurt zijn.
Als u recht heeft op zorg uit de Wet langdurige zorg (Wlz) of de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) dan kunt u gratis hulp krijgen van een cliëntondersteuner.
Kijk voor meer informatie op de website van de gemeente waar u woont. Ook kunt u terecht op de website van het zorgkantoor.
Voor Nieuwegein en Houten:  klik hier
Voor Vianen: klik hier

Ook kunt u de folders rechts bij 'Downloads' raadplegen.

footer boog