divider

Alarmering 2 LD20160623 041 WEBBanner

Zorgstudent én zorgtalent

Wij weten al geen ander hoe het gaat in je opleiding: dag in, dag uit volg je trouw je lessen, je worstelt je door je schoolboeken heen en kan niet wachten tot je écht kan gaan zorgen voor cliënten. Je bent er klaar voor!

Nu nog een stage vinden die bij je past. Je denkt aan je toekomst en wil iets bijzonders dat goed op je cv staat... En nu ben je hier en heb je ontdekt dat ons leerteam bestaat.

Lees snel verder om te zien wat je gaat doen, waarom je dit wil en natuurlijk hoe je je aanmeldt. Want wij weten het eigenlijk wel zeker: jij wil ZorgSjeezer van ZorgSpectrum worden!

Wat doet een ZorgSjeezer precies?

  • Als ZorgSjeezer kom je in het leerteam van de wijkverpleging en sjees je van cliënt naar cliënt.
    Wij vinden werken met ouderen heel bijzonder en geen dag is hetzelfde. Je probeert op jouw manier contact te maken en je viert de kleine succesen. Maar we gaan er niet omheen draaien: werken in de zorg kan soms best pittig zijn. Daarom ga je samen met een andere ZorgSjeezer. Wie weet hou je er wel een vriendschap voor het leven aan over!
  • Je verzorgt je cliënten thuis in hun eigen vertrouwde omgeving.
  • Je krijgt de vrijheid om samen met de cliënt te kijken waar behoefte aan is. Iedere cliënt is en wil wat anders. Hij of zij heeft de regie. Jij bent er om te onderzoeken welke ondersteuning precies nodig en gewenst is, en hoe je daarmee kunt helpen. Drink gerust eens een kopje koffie of lees wat uit de krant voor. Je krijgt een leercoach die je altijd kunt appen of bellen en met wie je regelmatig overlegt.

Wil je weten hoe je door de dag sjeest? Lees dan snel verder!

 Tijd  Wat ga je doen? 
07.00uur  Je start elke ochtend met drie andere ZorgSjeezers en een leercoach.
Hoe gaat het met iedereen? En hoe ziet de dagplanning eruit?
07.30uur Je gaat vandaag naar meneer Aalsen.
En laat dat nou een cliënt zijn waar je goed mee klikt! In de overdracht lees je dat hij slecht drinkt. Je hebt wel een idee hoe je hem kunt helpen. Hij heeft je namelijk toevallig vorige week nog verteld hoe gek hij op sinaasappels is. En laat in fruit nou ook veel vocht zitten. Je belt even snel de dochter van meneer Van Aalsen en vraagt of ze sinaasappels voor haar vader kan kopen. Ze belooft ze meteen bij hem neer te leggen.
08.00uur De fietsen opgeladen, je tas mee. Daar gaan jullie!
Welke fiets pakken jullie? Leuk weetje: alle fietsen hebben de namen van bijzondere cliënten door de geschiedenis van ZorgSpectrum heen.
12.00uur Het sjeezen tussen cliënten zit erop.
Jullie sinaasappelplannetje voor meneer Van Aalsen was een groot succes! Sterker nog: hij heeft er twee met veel smaak opgegeten. Mooi succes om te delen in je intervisie en je logt dit snel in het systeem.
12.45uur De lunch zit erin en je buik doet pijn. Niet van het eten, maar van het lachen. De leercoach deelt een bijzonder verhaal van een cliënt met jullie.
13.00uur Huisartsenoverleg waar de cliënten worden besproken.
15.00uur Je docent is er weer voor de wekelijkse evaluatie. Fijn dat ze even langskomst, voelt toch vertrouwd.
15.30uur Even een laatste blik in het rooster. Er knaagt toch iets... Kan dit niet beter?
16.30uur O! Oeps! Je kon allang naar huis, maar voor je het wist zat je het rooster te verbouwen. Veel beter zo. Misschien moet je dat toch maar als extra taak op je nemen...

Waarom wil ik dit?

  • Je krijgt een stage waarbij je naar de klok kijkt en altijd denkt: "Wow, is het al zó laat?!"
  • Je leercoach loodst je overal doorheen en staat naast je om je de ins en outs van het vak te leren. Tegelijkertijd krijg je de vrijheid en het vertrouwen om je cliënt te helpen zoals jij denkt dat goed is. Uiteraard met oog voor wat de cliënt zelf wil en kan.
  • Een stage als ZorgSjeezer staat goed op je cv; het helpt je later bij het zoeken van je droombaan.
  • Niet het allerbelangrijkste, maar wel fijn: je krijgt een bovengemidelde stagevergoeding, afhankelijk van hoeveel uur je Sjeest.

En? Ben je er klaar voor de flauwe grappen van mevrouw Mohammad te horen, meneer Vermeulen op weg te helpen met een goede dagindeling en naar het bijzondere verhaal van de familie Teunissen te luisteren?

Ik wil dit!

Ah, yes! Je bent er nog. En nu wil je natuurlijk weten hoe je je aanmeldt. Het is heel simpel:

Stap 1) Neem contact op met je SLB'er of stagecoördinator!
Laat je SLB'er of stagecoördinator zo snel mogelijk weten dat jij de ZorgSjeezer bent die we nodig hebben. Zij gaan ervoor zorgen dat je in ons leerteam komt.

Stap 2) Uitnodiging introductiedag en klaarmaken papieren
Om ervoor te zorgen dat je kunt starten, krijg je een mailtje met de formulieren die je moet invullen. Ook vraag je een VOG aan. Maar maak je geen zorgen: we leggen je uit hoe je dat allemaal precies moet doen. Hebben we dit allemaal ingevoerd? Dan krijg je een uitnodiging voor de introductie. Hierin vertellen we je hoe je eerste werkdag eruit komt te zien en wie je werkbegeleider wordt. En dan mag je beginnen met waar je het allemaal voor doet: het zorgen voor jouw cliënten! Je sjeest door je stage heen. Op naar je diploma!

footer boog