divider

Professionele alarmopvolging

Voor wie?

Patiënten die thuis behoefte hebben aan extra veiligheid of een medische indicatie hebben voor professionele alarmopvolging. Met een alarmknop op de telefoon, halszender of polsband bij de cliënt is het mogelijk om langer zelfstandig te blijven wonen.

Vergoeding/verwijzing?

De kosten voor professionele alarmopvolging zijn afhankelijk van de situatie.
Heeft uw patiënt een indicatie voor langdurige zorg (Wlz) en zet hij/zij deze in als Volledig Pakket Thuis (Vertrouwd thuis) of Modulair Pakket Thuis met verpleging/persoonlijke verzorging? Dan komen de kosten voor aanschaf van de apparatuur, alarmopvolging en sleutelkluis voor rekening van ZorgSpectrum.
Bij een indicatie voor wijkverpleging of casemanagement (Zwv) bij ZorgSpectrum vergoedt de zorgverzekering de alarmopvolging. Aan de aanschaf, installatie en het onderhoud van de apparatuur kunnen wel kosten verbonden zijn. Bij verzekeraars Zilveren Kruis, VGZ, ASR (+labels) kan Zorgspectrum deze kosten declareren. Heeft uw patiënt een andere zorgverzekeraar dan kan hij/zij het beste zelf contact opnemen met de verzekeraar over vergoeding van de kosten.

Waar?

In Nieuwegein, Houten en Vianen

footer boog