divider

Psychologische behandeling

Voor wie?

Als u of uw mantelzorger hulp zoekt omdat u zich bijvoorbeeld somber of gespannen voelt of last heeft van nachtmerries of beelden van nare ervaringen. Als u moeite heeft met het omgaan met een (chronische) ziekte zoals bijvoorbeeld dementie, CVA, Multiple Sclerosis (MS) of Parkinson. Onze psychologen zijn er zowel voor thuiswonende cliënten, als voor cliënten woonachtig in onze zorglocaties. 

Wat is het?

Onze psychologen zijn gespecialiseerd in de zorg voor ouderen en mensen met een chronische ziekte en hun mantelzorgers. Door de brede kennis en ervaring met verschillende chronische ziekten, kunnen de psychologen zich goed inleven in uw situatie, hierover meedenken en u zo nodig handvatten bieden voor de toekomst.  De behandeling vindt plaats door een van onze gediplomeerde gezondheidszorgpsychologen. De behandelmethode is kortdurend en afhankelijk van uw klachten en uw hulpvraag. De afspraken vinden plaats in één van onze zorglocaties.

Vergoeding

Als u al een indicatie heeft voor langdurige zorg (Wlz), omdat u bijvoorbeeld woonachtig bent in één van onze zorglocaties, dan maken gesprekken met de psycholoog al onderdeel uit van de zorg en behandeling en worden hiervoor geen kosten berekend. Ook thuiswonende cliënten ondersteunen wij graag. Een verwijzing van uw huisarts naar de Generalistische Basis GGZ is dan nodig om voor vergoeding van uw zorgverzekeraar in aanmerking te komen. U kunt bij uw zorgverzekeraar navragen welk deel van de kosten u vergoed krijgt.   

Waar

Nieuwegein:

  • ZorgSpectrum locatie De Geinsche Hof
  • ZorgSpectrum locatie Vreeswijk

Houten:

  • ZorgSpectrum locatie Het Houtens Erf
  • ZorgSpectrum locatie Het Haltna Huis

Vianen:

  • ZorgSpectrum locatie Hof van Batenstein

Wachttijden

De wachttijd (peildatum augustus 2017) voor de Generalistische Basis Geestelijke Gezondheid Zorg (GB-GGZ) bedraagt twee weken.

Afspraak maken

Wilt u meer weten over de behandelingen voor psychologische hulp? Wilt u een afspraak maken?
De klantadviseurs van ZorgSpectrum helpen u graag.

footer boog