divider

Fysiotherapie en oefentherapie

Voor wie?

Heeft u door een chronische ziekte of door het ouder worden problemen met bewegen? Door de behandelingen verbetert uw conditie, spierkracht, mobiliteit en/ of balans waardoor u thuis beter kunt functioneren.

Wat is het?

Als u moeite heeft met bewegen is dat van invloed op uw functioneren in het dagelijks leven. Het oplossen en leren omgaan met deze problematiek, is iets waar fysio- en oefentherapeuten u bij kunnen ondersteunen. U krijgt persoonlijke begeleiding waarbij er rekening wordt gehouden met uw beperkingen. Er zijn speciale programma’s voor bijvoorbeeld mensen met de ziekte van Parkinson of voor mensen die een CVA hebben gehad. Ook geven wij oedeemtherapie en neurorevalidatie en is het mogelijk om een cursus valpreventie (Beter in balans) te volgen.  Onze fysio-/oefentherapeuten nemen aan meerdere netwerken deel: Parkinsonnet, multidisciplinair NAH netwerk utrecht (MNNU) en MS netwerk Nieuwegein. Zo blijven zij continu op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen.

Vergoeding

(Wlz en Zvw)
Als u al een indicatie heeft voor langdurige zorg (Wlz) of revalidatie (Zvw) dan maakt de therapie al onderdeel uit van de zorg en behandeling en worden hiervoor geen extra kosten berekend.

(Eerstelijn)
Indien u gebruik wilt maken van fysio- of oefentherapie, dan hangen de kosten af van uw zorgverzekering. Voor 2023 hebben wij met bijna alle zorgverzekeraars afspraken kunnen maken. Dit geldt voor Achmea/Zilveren Kruis, VGZ, ONVZ, Menzis, CZ, DSW, ASR, Zorg en Zekerheid en Eucare. Het contract dat ZorgSpectrum met deze zorgverzekeraars heeft geldt ook voor de labels die bij deze verzekeraar horen.
Met Eno (Salland) heeft ZorgSpectrum voor 2023 géén overeenkomst gesloten, vanwege het zeer kleine marktaandeel in onze regio.
Zie voor meer informatie het tabblad Financiering.

We raden iedereen dan ook aan om een passende aanvullende verzekering af te sluiten, waarin voldoende behandelingen zijn opgenomen. Een aantal zorgverzekeraars vergoedt fysio- of oefentherapie volledig.

Indien de zorgverzekering de kosten niet vergoedt, kunt u de particuliere tarieven van ZorgSpectrum raadplegen of bij de ingang van de oefenzaal. Hier vindt u de tarievenlijst.

Waar

Indien u een indicatie heeft voor de Wlz of GRZ (geriatrische revalidatiezorg) dan vindt de therapie op locatie waar u verblijft plaats. Tevens kunt u terecht op één van onderstaande locaties van ZorgSpectrum voor eerstelijns therapie en is het mogelijk dat de therapeut bij u thuis komt.

Houten:
- ZorgSpectrum locatie Het Houtens Erf
- ZorgSpectrum locatie Het Haltna Huis
- ZorgSpectrum locatie Ervenstaete

Nieuwegein:
- ZorgSpectrum locatie Vreeswijk
- ZorgSpectrum locatie De Geinsche Hof

Informatie

Wilt u meer weten over de behandelingen voor fysio- of oefentherapie of wilt u een afspraak maken?
De klantadviseurs van ZorgSpectrum helpen u graag.

footer boog