divider

Ergotherapie

Voor wie?

Voor iedereen die moeite heeft met het uitvoeren van dagelijkse activiteiten en advies wil over het gebruik van hulpmiddelen.

Wat is het?

Het kan zijn dat uw kracht of conditie is afgenomen, of dat u pijn heeft, bijvoorbeeld ten gevolge van artrose. Soms kunt u daardoor de dagelijkse activiteiten niet meer doen zoals u gewend bent, zoals opstaan uit een bed of stoel, wassen of aankleden of huishoudelijk werk. Dan zoekt de ergotherapeut samen met u naar een oplossing. Zij adviseert u en biedt als dat nodig is een training aan, al dan niet met een hulpmiddel. Hierdoor kunt u beter met uw beperkingen omgaan en houdt u meer kracht over.

Vergoeding

Als u een indicatie heeft voor langdurige zorg (Wlz) dan maakt ergotherapie al onderdeel uit van de zorg en behandeling en worden hiervoor geen extra kosten berekend. Voor cliënten die behandelingen via de eerstelijn willen inkopen, is een verwijzing nodig van de huisarts of specialist van het ziekenhuis. De vergoeding is dan afhankelijk van uw zorgverzekering. Ergotherapie valt in de basisverzekering. U betaalt tot maximaal uw eigen risico. Zodra uw eigen risico verbruikt is, wordt ergotherapie volledig vergoed. Meer informatie kunt u navragen bij uw zorgverzekering.

Waar

De behandeling van de ergotherapeut vindt plaats bij u thuis als u woont in de gemeente Nieuwegein, Houten of Vianen. Dit is namelijk de plek waar u de activiteiten uitvoert.

Informatie

Wilt u meer weten over de behandelingen voor ergotherapie of wilt u een afspraak maken?
De klantadviseurs van ZorgSpectrum helpen u graag.

footer boog