divider

Compleet pakket zorg en service mw Elbertse en verpleegkundige Jannie Ruitenbeek LD20160623 203 WEBBanner

Beschut thuis

Voor wie?

Maakt u gebruik van zorg of heeft u binnenkort meer zorg nodig, dan is wonen met zorg dichtbij (beschut wonen) voor u een goede optie. ZorgSpectrum biedt samen met woningcorporaties verschillende mogelijkheden om zo lang mogelijk zelfstandig, aangenaam en veilig te blijven wonen met zorg dichtbij.

Wat is het?

Als u een woonomgeving zoekt waar u zorg en belangrijke faciliteiten dichtbij heeft, dan kunt u kiezen voor Beschut wonen. Dit wordt ook wel ‘verzorgd wonen’ genoemd. U woont dan in een eigen appartement in (de buurt van) een van onze zorglocaties of in een (senioren)complex. Daardoor is niet alleen de zorg de dichtbij als dat nodig is, maar zijn er ook voorzieningen in de nabije omgeving, zoals een restaurant, een kapper en een winkel. Er worden activiteiten georganiseerd en u kunt gebruik maken van verschillende diensten zoals de maaltijden en de wasservice. Net waar u behoefte aan heeft. Zo woont u nog zelfstandig, maar wel met het gemak van zorg en ondersteuning dichtbij.

Waar

Vianen:
- ZorgSpectrum locatie Hof van Batenstein

Houten:
- (Senioren)complex Woonstede aan de Linzenoord en Gierstoord
- Aanleunwoningen in ZorgSpectrum locatie Het Haltna Huis

Nieuwegein:
- ZorgSpectrum locatie De Dichter (appartementen)
- (Senioren)complex ’t Dijkhuis aan de Lekboulevard
- (Senioren)complex Wenckebachplantsoen
- (Senioren)complex Colijnpark en Abraham Kuijperpark
Voor de 4 seniorencomplexen, zie ook de folder Verzorgd Wonen, in samenwerking met de gemeente Nieuwegein. U vindt deze rechts bij 'Downloads'.

Toewijzingscriteria

ZorgSpectrum verhuurt deze woningen niet zelf. Wel hebben wij met de verschillende woningcorporaties (Lekstede Wonen, Viveste, Mitros, Jutphaas wonen en Portaal) afspraken om wonen met zorg mogelijk te maken. Onze klantadviseurs kunnen u hierover informeren. De toewijzingscriteria voor de appartementen ‘Verzorgd wonen’ verschillen per gemeente. Zo wordt er bijvoorbeeld gekeken of u een CIZ-indicatie heeft voor de langdurige zorg in de vorm van een volledig pakket thuis, een modulair pakket thuis of via persoonsgebonden budget. Of dat u een indicatie heeft van de wijkverpleegkundige voor verpleging en verzorging thuis voor een minimum aantal uren. 

Informatie

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van beschut thuis of de toewijzingscriteria? Wilt u uw belangstelling hiervoor kenbaar maken? De klantadviseurs van ZorgSpectrum helpen u graag.

footer boog