divider

Stage Nena Rietveld LD20160622 096 WEBBanner

Werken en leren

Heeft het zorg-vak jou altijd getrokken? En wil je werken bij ZorgSpectrum maar beschik je nog niet over de juiste diploma's? Wij bieden interessante leer-/werkplekken voor als je werken en leren wilt combineren. Ook zijn er stagemogelijkheden, zoals de MAS-stage (maatschappelijke stage) vanaf het 3e leerjaar.

Leren en werken (BBL, Beroepsbegeleidende Leerweg)

Wij bieden leer-/werkplekken voor de opleidingen tot Verzorgende IG niveau 3 en Verpleegkundige niveau 4. Je gaat één dag in de week naar school. Daarnaast ben je minimaal 24 uur per week beschikbaar om te werken. Je ontvangt een leer/arbeidsovereenkomst voor de duur van de opleiding. Elk schooljaar wissel je van afdeling/locatie om breed opgeleid te worden. Zo maak je kennis met verschillende categorieën cliënten die zorg nodig hebben. Je schooldag krijg je gedeeltelijk vergoed. Na je diplomering kan je solliciteren op openstaande vacatures binnen ZorgSpectrum.

Als je wilt solliciteren voor een BBL-plek bij ZorgSpectrum solliciteer dan direct via de button 'solliciteren' in onderstaande vacatures. Heb je vragen? Neem dan contact op met onze afdeling Leren en Ontwikkelen via telefoonnummer 030-6007140 of via mail opleidingen@zorgspectrum.nl

Leerhuis Spectrum

Het Leerhuis Spectrum biedt vanaf september 2018 de mogelijkheid om bij ZorgSpectrum een BOL-opleiding te volgen tot Verzorgende IG of MBO Verpleegkundige. Lees hier wat deze nieuwe manier van opleiden inhoudt en wat de voordelen ervan zijn.Over Leerhuis Spectrum
Leerhuis Spectrum is een samenwerking tussen MBO Utrecht en ZorgSpectrum, waar je een middelbare beroepsopleiding kunt volgen tot Verzorgende IG (niveau 3) of Verpleegkundige (niveau 4). Het is de BOL variant, dit houdt in dat je studeert en stageloopt bij ZorgSpectrum in Nieuwegein, Houten en Vianen.

Studeren bij ZorgSpectrum
Wanneer je een opleiding volgt bij Leerhuis Spectrum loop je 3 dagen in de week stage en ga je 1 dag per week naar school. De andere dag heb je vrij om huiswerk te maken. Stagelopen doe je op de leerafdelingen van ZorgSpectrum in Houten, Vianen en Nieuwegein. Ook de schooldag is bij ZorgSpectrum. Op deze dag krijg je les van onze eigen vakspecialisten en een docent van MBO Utrecht.

Wat zijn de voordelen?
Deze nieuwe manier van opleiden heeft een aantal voordelen.

  • Leren in de praktijk
  • Gedurende de hele opleiding leren en stage lopen bij ZorgSpectrum, waardoor je de organisatie goed leert kennen
  • Kennismaken met veelzijdigheid van ouderenzorg door stage op verschillende afdelingen
  • Aantrekkelijke stagevergoeding en baangarantie
  • Opleiding op maat

Leren in de praktijk
Het leren in de praktijk staat centraal. Dit betekent dat je na 6 weken al naar de leerafdeling gaat. In de eerste 6 weken leer je de basis van het vak. Door in de zorg bezig te zijn, leer je hoe de ouderenzorg werkt. Kennis doe je op in de praktijk, daar waar het gebeurt. Op de schooldagen krijg je les over de ouderenzorg en staat jouw leervraag centraal.

De hele opleiding bij ZorgSpectrum
Gedurende de hele opleidingsperiode leer je en loop je stage bij ZorgSpectrum. Je loopt stage op onze leerafdelingen en krijgt bij ZorgSpectrum les van onze eigen vakspecialisten en gastdocenten. Hierdoor leer je de organisatie goed kennen.

Stage op verschillende afdelingen
Bij ZorgSpectrum worden allerlei vormen van zorg geboden. De vele mogelijkheden variëren van lichte ondersteuning thuis tot intensieve zorg in een beschermde woonomgeving. Tijdens de opleiding loop je stage op een afdeling kleinschalig wonen, een afdeling voor revalidatiezorg, een afdeling voor somatiek en in de thuiszorg.

Goede stagevergoeding en baangarantie
Bij Leerhuis Spectrum krijg je tijdens de hele opleiding maandelijks een stagevergoeding. Deze vergoeding ligt € 100 hoger dan de reguliere stagevergoeding zoals vermeld in de CAO VVT. Bovendien ben je na het succesvol afronden van de opleiding verzekerd van een baan bij ZorgSpectrum.

Opleiding op maat
Iedereen start in dezelfde groep. Na de eerste periode van 33 weken wordt tijdens een vaststellingsmoment samen met jou besproken of je doorgaat voor de opleiding Verzorgende IG of Verpleegkundige. Ongeacht je keuze blijf je in dezelfde groep. Voor Verzorgende IG studeer je 3 jaar en voor Verpleegkundige 4 jaar, maar bij het Leerhuis Spectrum heb je de mogelijkheid om de verzorgende opleiding in 2,5 jaar te doen en de verpleegkundige opleiding in 3 jaar. Lukt dit niet dan wordt met jou besproken hoeveel tijd je nodig hebt om af te studeren.

Praktische informatie

Vooropleiding
Met een diploma vmbo kader, gl of tl kun je starten bij Leerhuis Spectrum.

Opleidingsplaats
ZorgSpectrum, afwisselend in Houten, Vianen en Nieuwegein. De schooldag is voor iedereen op dezelfde locatie.

Opleidingskosten
De kosten zijn gelijk aan die van een reguliere opleiding BOL. Dit betekent dat wanneer je boven de 18 jaar bent kosten hebt voor leermiddelen en lesgeld.

Alle ruimte voor jouw leerproces
Je bent boventallig op de afdeling. Dit houdt in dat je niet wordt meegeteld in de bezetting zodat er alle ruimte is voor jouw leerproces.

Meer informatie
Ben je nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden van Leerhuis Spectrum? Voor een oriënterend gesprek of om je aan te melden, kun je terecht bij Irma Geerars van MBO Utrecht, via i.geerars@mboutrecht.nl

Vacatures Werken en leren

Vacature titel Vakgebied Uren per week Locatie
Opleiding Verzorgende IG niveau 3 Verzorging
Opleiding Verpleegkundige niveau 4 (verkort) Verpleging
Opleiding Verpleegkundige voor leerwoning | Nieuwegein Verpleging 27 Nieuwegein
footer boog