Doorgaan naar content

ZorgSpectrum neemt Topcare predicaat in ontvangst

21-03-2023

ZorgSpectrum heeft dinsdag 11 april 2023 het officiële Topcare predicaat in ontvangst genomen uit handen van directeur Topcare David Engelhard. Met dit kwaliteitslabel laten we zien dat we de kwaliteit van zorg en behandeling verbeteren door (wetenschappelijk) onderzoek toe te passen in de praktijk.

We hebben dit predicaat behaald voor de geriatrische revalidatiezorg die we bieden op locaties Ervenstaete (Houten) en De Geinsche Hof (Nieuwegein) en de revalidatieafdeling in het St. Antonius ziekenhuis (Nieuwegein).

In zijn speech complimenteerde David ons met de stappen die zijn gezet om dit kwaliteitslabel te behalen. We hebben nog niet op alle criteria een 10, maar de commissie heeft gezien dat we enorm zijn gegroeid sinds de proefvisitatie. “Als het moeilijk wordt zet ZorgSpectrum een stap naar voren. Qua publicaties en presentaties scoort ZorgSpectrum ver voorbij een startende Topcare organisatie.” Als tip gaven David en de commissie ons mee om vooral de samenwerking op te zoeken met andere Topcare organisaties. De samenwerking die we met QuaRijn hebben is hier een mooi voorbeeld van. Het is leuk en waardevol dat we samen met QuaRijn de Topcare scholing hebben gedaan.

Regina Falck, directeur Behandeling en expertise en Klant en marktontwikkeling, nam het certificaat namens ZorgSpectrum in ontvangst. “We zijn heel trots dat we het predicaat hebben behaald. Wetenschap, een pijler van Topcare, omarmen we al lange tijd binnen ZorgSpectrum. We hebben mooie onderzoeken lopen, waaronder slaaponderzoek en onderzoek naar sarcopenie, en we hebben een onderzoeksagenda die aansluit op het maatschappelijke thema ‘beter naar huis’. Dat we het topcare predicaat vandaag vieren is een startpunt!”

Podcasts over Topcare

Via Spotify is een aantal podcasts over Topcare te beluisteren. Zoek hiervoor op Spotify naar ‘ZorgSpectrum de podcast’.