divider

Wateroverlast locatie Vreeswijk: tien cliënten verhuizen tijdelijk naar andere locaties

Vanmiddag donderdag 21 oktober zijn 10 cliënten tijdelijk vanuit ZorgSpectrum locatie Vreeswijk verhuisd naar twee andere locaties van ZorgSpectrum. Het gaat om locaties De Kuifmees (8 cliënten) en Hof van Batenstein (2 cliënten). De reden is hevige wateroverlast in delen van locatie Vreeswijk als gevolg van dakwerkzaamheden.

Wateroverlast
Sinds afgelopen nacht zijn er in locatie Vreeswijk verschillende lekkages geweest als gevolg van de hevige waterval  in combinatie met dakreparatie-werkzaamheden.

Brandweer en gemeente Nieuwegein
De wateroverlast heeft ertoe geleid dat wij vanmorgen in overleg met de eigenaar van het pand, De Lenferinkgroep, de brandweer en de afdeling bouw- en woningtoezicht van de gemeente Nieuwegein het gebouw hebben laten inspecteren. De veiligheid en gezondheid van bewoners en medewerkers staat tenslotte voorop. 

Tien cliënten verhuizen tijdelijk naar een andere locatie
Door de experts is het hele gebouw beoordeeld en naar de cliëntappartementen in het bijzonder. 
Dit heeft ertoe geleid dat voor totaal 10 cliënten een alternatieve (tijdelijke) woonruimte is gezocht. Deze tijdelijke verhuizing heeft vanmiddag donderdag 21 oktober 2021 plaatsgevonden.
Naar verwachting zal het ongeveer vier weken duren totdat de waterschade is hersteld (drogen en ventileren). 

Gebouw is veilig
De brandweer en de afdeling bouw- en woningtoezicht hebben aangegeven dat er geen veiligheidsrisico’s in het gebouw zijn. Zij zullen dit vanwege de komende weersverwachtingen ook de komende dagen blijven bewaken. 

Overgang verloopt voorspoedig
De overgang verloopt voorspoedig. Cliënten en familie begrijpen de noodzaak en er is begrip voor de situatie. 
Wij bedanken de cliënten, hun familie en de medewerkers voor hun snelle handelen en het begrip. We zullen er alles aan doen om de cliënten een fijn tijdelijk verblijf te bieden. 

 

footer boog