divider

Zorgspectrum 1

Podcasts zijn niet meer weg te denken uit het medialandschap. Je hebt ze in allerlei soorten en maten: van true crime tot wetenschapscolleges en van komedie tot actualiteiten. Ook ZorgSpectrum heeft vanaf heden een podcast – ZorgSpectrum de podcast. De eerste aflevering is de aftrap van een serie waarbij we de luisteraar meenemen op de weg naar het behalen van het Topcare predicaat.

In de podcast gaat Robert Spruit (manager zorg en welzijn bij locatie Ervenstaete en projectleider van Topcare binnen ZorgSpectrum) in gesprek met interessante gasten over ontwikkelingen rondom Topcare.

Wat is Topcare?

Topcare is een netwerk van toporganisaties in de ouderenzorg die excellente zorg willen bieden door wetenschappelijk onderzoek in de praktijk te brengen, door bij te dragen aan wetenschappelijk onderzoek en daarin van elkaar te leren. De wens om dit predicaat te behalen, past goed bij ZorgSpectrum. We zijn een ambitieuze organisatie waar wetenschap al lange tijd hoog in het vaandel staat. We doen graag mee met wetenschappelijke onderzoeken om de kwaliteit van zorg voor cliënten beter te maken.

De eerste aflevering

Onlangs is de eerste aflevering opgenomen. Hiervoor zaten Regina Falck (directeur Behandeling en expertise en Klant en marktontwikkeling bij ZorgSpectrum) en Jonneke Kroes (fysiotherapeut en gezondheidswetenschapper bij ZorgSpectrum) aan tafel bij Robert. In deze eerste podcast geven ze antwoord op vragen als: Waarom zijn we aan de slag gegaan met Topcare? Op welk onderwerp gaan we Topcare leveren? Hoe implementeren we dit op de werkvloer? Wat is er nodig om het Topcare predicaat te behalen?

Waar is de podcast te beluisteren?

ZorgSpectrum de podcast is te beluisteren via Spotify.

footer boog