divider

ZorgSpectrum locatie Het Haltna Huis in Houten krijgt een speciale woongroep voor jonge mensen met dementie. Deze woonafdeling is bedoeld voor bezoekers van de JMD dagbehandeling en voor andere jonge mensen met dementie voor wie thuis wonen niet meer mogelijk is.

Mensen die op relatief jonge leeftijd (onder de 65 jaar) de diagnose dementie krijgen, lopen tegen andere problemen aan dan ouderen met deze ziekte. Jonge mensen staan vaak nog volop in het maatschappelijk leven. Ze hebben een baan, een gezin en soms zijn er nog thuiswonende kinderen. De impact van de dementie is groot. ZorgSpectrum is daarom in 2019 begonnen met het aanbieden van dagbehandeling voor deze groep. Dit aanbod breiden we verder uit met een woongroep voor jonge mensen met dementie.

Normaal gesproken betekent een verhuizing naar een woonzorglocatie dat een cliënt niet (meer) naar de dagbehandeling gaat. Dat willen we dit keer anders aanpakken. Op het moment dat een cliënt verhuist naar de woongroep, kan hij/zij overdag de dagbehandeling (blijven) bezoeken. Op het dagcentrum zal daardoor een mix ontstaan van mensen die thuis wonen en van bewoners van Het Haltna Huis.

Op dit moment kijkt ZorgSpectrum hoe een en ander precies vorm krijgt. Het streven is om eind dit jaar te starten met de woongroep.
In de nieuwsbrief van Netwerk Dementie Lekstroom kunt u meer lezen over deze nieuw te vormen woonafdeling.
U kunt ook contact opnemen met onze klantadviseurs via het telefoonnummer 030-6575045 of via het mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

footer boog