divider

Ervenstaete 18 6 2020 1

Eerste heipaal geslagen locatie Ervenstaete

HOUTEN – Donderdag 18 juni 2020 werd de 1e heipaal de grond in geboord voor de realisatie van revalidatielocatie Ervenstaete. De nieuwe locatie,  die in oktober 2020 in gebruik wordt genomen, biedt revalidatie met bijbehorende ruimten voor fysiotherapie en behandelingen aan 30 personen. De nieuwe locatie wordt direct naast het bestaande pand Het Houtens Erf gebouwd.

De 1e paal werd geboord door bestuurder Vivian Broex, Manager Tijdelijk bij ons Marja de Graaf en Hoofd Zorg en welzijn Robert Spruit. Met elkaar werd er geproost op de start van het nieuwe gebouw. Vanwege de corona-maatregelen is ervoor gekozen de festiviteit in klein comité te vieren met enkele vertegenwoordigers vanuit de verschillende doelgroepen, zoals omwonenden, de cliëntenraad, verpleegkundigen, behandelaren, gemeente Houten en bouwpartners.  

Betere doorstroming vanuit het ziekenhuis
Marja de Graaf: “Door de realisatie van dit initiatief komen we tegemoet aan de oplopende wachtlijsten in de intramurale zorg en vindt er een betere doorstroming plaats vanuit de ziekenhuizen. Gezien de demografische ontwikkelingen verwachten we een toename in het aantal ouderen dat een beroep doet op  herstel- en revalidatiezorg.”

Expertise
Dat ZorgSpectrum een specifieke revalidatielocatie bouwt, is niet verwonderlijk. ZorgSpectrum werkt sinds 2002 intensief samen met ziekenhuizen en huisartsen. Vanwege de langdurige expertise op het gebied van revalidatie in combinatie met de oudere doelgroep, zijn zij belangrijke samenwerkingspartners. In de nieuwe locatie zal ZorgSpectrum zich niet alleen richten op kortdurende herstelperiodes, maar ook op intensieve revalidatie, bijvoorbeeld na een val of botbreuk.

Buurtbewoners
Vastgoedmanager Johan Gubbens: “We zijn verheugd dat de omgevingsvergunning door de gemeente Houten kon worden afgegeven. De direct omwonenden zijn uitgenodigd om de bouwplannen te bekijken en om vragen te stellen. De plannen waren er al lang, dus we zijn blij dat er geen bezwaren zijn binnen gekomen en we nu echt kunnen starten met de bouw. Omwonenden zijn geïnformeerd over de planning. Ook wanneer er mogelijk enig overlast kan zijn vanwege het bouwverkeer. We hopen de overlast uiteraard tot een minimum te beperken.”

Feestelijke opening
ZorgSpectrum verwacht de eerste revalidanten in oktober 2020 welkom te heten. Vivian Broex: “Voor ons is vastgoed altijd een puzzel. Wij zijn enorm trots op de bouw van de nieuwe locatie. Afhankelijk van de covid-maatregelen tegen die tijd, zullen we het nieuwe gebouw met een feestelijk tintje openen. De omwonenden zullen wij daar zeker ook bij betrekken.”

Vragen?
Indien inwoners vragen hebben over de bouwplannen, dan kunnen zij contact opnemen met Johan Gubbens, vastgoedcoördinator, via mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

footer boog