divider

 Ondertekening Ervenstaete

ZorgSpectrum bouwt unieke revalidatielocatie in Houten

ZorgSpectrum en bouwbedrijf De Meeuw ondertekenden donderdag 20 februari het contract voor de realisatie van revalidatielocatie Ervenstaete. De nieuwe locatie, die in het najaar van 2020 in gebruik wordt genomen, biedt revalidatie met bijbehorende ruimten voor fysiotherapie en behandelingen aan 30 personen. De nieuwe locatie wordt direct naast het bestaande pand Het Houtens Erf gebouwd.

Betere doorstroming vanuit het ziekenhuis
Marja de Graaf, manager revalidatie (tijdelijk verblijf): “Gezien de demografische ontwikkelingen verwachten we een toename in het aantal ouderen dat een beroep doet op  herstel- en revalidatiezorg. Door uitbreiding van het aantal revalidatieplaatsen vindt er een betere doorstroming plaats vanuit het ziekenhuis.”

Expertise
Dat ZorgSpectrum een specifieke revalidatielocatie bouwt, is niet verwonderlijk. Bestuurder Vivian Broex: “We werken in deze regio intensief samen met ziekenhuizen en huisartsen. Vanwege onze langdurige expertise op het gebied van revalidatie in combinatie met de  oudere doelgroep, weten zij ons goed te vinden. Daar zijn wij trots op. Onze expertise richt zich niet alleen op kortdurende herstelperiodes, bijvoorbeeld na een val. Ook voor intensieve revalidatie, zoals een CVA, na oncologische ingrepen of na een amputatie kunnen mensen bij ons terecht. Ook als zij buiten deze omgeving wonen, maar hier bijvoorbeeld familie woont.”

Intensieve revalidatie in een gastvrije omgeving
In de nieuwe locatie wordt rekening gehouden met een grote fysioruimte waarin alle benodigde nieuwe apparatuur beschikbaar is. Alle activiteiten staan in het teken van revalideren en om met vertrouwen weer naar huis te gaan. Om daar het eigen leven weer op te pakken, rekening houdend met eventuele blijvende lichamelijke beperkingen. Marja: “Daarnaast houden we rekening met alle factoren die bij de revalidatie een rol spelen. Naast de intensieve begeleiding van alle behandelaren, besteden we veel aandacht aan goede, individuele voedingseisen. Daarnaast kunnen revalidanten uitrusten in een eenpersoonskamer en gebruik maken van het Grand café om samen met hun familie en bezoek te ontspannen in een gastvrije omgeving.”

footer boog