divider

Rookontwikkeling appartement Het Haltna Huis snel onder controle


Op vrijdagavond 4 oktober is er in één appartement in ZorgSpectrum locatie Het Haltna Huis in Houten rooktontwikkeling ontstaan. De bewoner is in goede gezondheid. Er is géén sprake geweest van enig veiligheid- of gezondsheidsrisico’s voor de bewoner.

Oorzaak
Het incident is ontstaan op de 4e verdieping bij een van de bewoners. Er was sprake van hevige rookontwikkeling in de magnetron tijdens privégebruik. Bij het afgaan van het alarm is mijnheer uit het appartement begeleid door zorgmedewerkers en in veiligheid gebracht. Familie is op de hoogte gesteld en is direct gekomen, waardoor mijnheer snel gerustgesteld kon worden. Voor andere bewoners was er geen gevaar, zij konden op hun appartement blijven.

In goede gezondheid
De rook was al snel onder controle. Door de brandweer is met een rookkanon snel gehandeld en het appartement zoveel als mogelijk ontlucht en zijn alle ramen open gezet. Ook het huisdier van de bewoner (poes) is door de brandweer in veiligheid gebracht. Vanwege de vervuilde lucht in zijn appartement, verblijft mijnheer op dit moment nog in een van de andere appartementen. Naar verwachting keert hij begin van de week terug naar zijn eigen appartement. Mijnheer liet weten erg opgelucht te zijn dat hijzelf en zijn huisdier veilig en gezond zijn.
Vanwege de rookontwikkeling is de betreffende bewoner uit voorzorg onderzocht door medewerkers van het ambulancepersoneel, evenals de twee collega’s die mijnheer uit zijn appartement hebben begeleid.

Snel handelen
Uiteraard zijn wij trots op het zorgvuldig en snel handelen van onze zorgmedewerkers zodat de bewoner snel in veiligheid kon worden gebracht.
Onze dank gaat verder uit naar de brandweer die niet alleen de rookschade heeft kunnen beperken, maar vooral ook het huisdier van de bewoner in veiligheid heeft kunnen brengen.

Vragen?
Indien u vragen heeft naar aanleiding van dit bericht, dan kunt u contact opnemen met afdeling Communicatie via telefoonnummer 030-6007140.

footer boog