divider

Verhalenbundel 'Innovatie in het verpleeghuis'

Slim incontinentiemateriaal, robotdieren, een virtual reality bril. Verpleeghuizen zetten ICT en techniek in vele vormen in om de kwaliteit van zorg te verbeteren en om werkplezier te verhogen.  In de publicatie ‘Innovatie in het verpleeghuis’ heeft ActiZ 23 verhalen gebundeld van cliënten, zorgmedewerkers en zorgbestuurders. Woensdag 11 juni nam een vaste commissie voor VWS in de Tweede Kamer deze bundel in ontvangst.

Met de publicatie roept ActiZ het ministerie van VWS op om zorgorganisaties meer ruimte te geven om te investeren in ICT en techniek. Dit zijn namelijk speerpunten om de zorg voor ouderen verder te verbeteren en deze ook in de toekomst betaalbaar en beschikbaar te houden.

Identifi
Ook bij ZorgSpectrum besteden we aandacht aan innovaties. Een van de producten die we hebben omarmd, is het slimme incontinentiemateriaal Identifi van ontwikkelaar Essity.
In dit interview vertelt adviseur Zorginnovatie Jochem Ooijevaar over het slimme incontinentiemateriaal dat in 72 uur een incontinentiepatroon in kaart brengt. Dit heeft onder meer als voordeel dat bewoners hierna vaak lichter en daarmee comfortabeler materiaal kunnen gebruiken. En voor medewerkers scheelt het werk.
 

Smart Matras
Daarnaast zijn een aantal korte video’s opgenomen met verschillende zorgbestuurders ter ondersteuning van de verhalenbundel. In dit filmpje vertelt ZorgSpectrum-bestuurder Vivian Broex over het Smart Matras van leverancier Harting-Bank, een slim matras dat bedoeld is om bewoners een rustige nacht te bezorgen en daarmee een fijne dag.
 
Benieuwd naar de andere verhalen?
Hier lees je de volledige bundel.

footer boog