divider

Start dagbehandeling voor cliënten met intensieve zorgvraag

Met ingang van woensdag 5 juni start er in ZorgSpectrum locatie De Geinsche Hof een dagbehandelingsgroep voor mensen met een intensieve zorgvraag. We kunnen hiermee voldoen aan een toenemende vraag naar ondersteuning van deze specifieke doelgroep.

Op de reguliere dagbehandelingsgroepen was het soms moeilijk om mensen met een intensieve zorgvraag voldoende te ondersteunen. Bijvoorbeeld bij mensen met een ernstige vorm van een neurodegeneratieve aandoening of niet-aangeboren-hersenletsel (NAH), waarbij sprake is van complexe problematiek. Om de extra tijd en begeleiding die hiervoor belangrijk is te kunnen waarborgen, is besloten om een aparte groep te starten op de woensdag en de vrijdag.

Voor wie is deze groep geschikt?
Voor mensen die op de wachtlijst staan voor opname, maar nog geen passende plaats kan worden aangeboden. Ook is deze groep geschikt voor mensen die gezien de ernst van de beperkingen opgenomen zouden kunnen worden in een verpleeghuis-setting, maar dankzij de intensieve inzet van hun mantelzorgers en met behulp van thuiszorg nog thuis kunnen blijven wonen. De dagbehandeling biedt de mogelijkheid de mantelzorger te ontlasten en om de cliënt passende ondersteuning te bieden.

Indicatie
Aan het programma kan worden deelgenomen vanuit de twee indicaties Behandeling-Groep (grondslag: somatische aandoening of lichamelijke beperking (waaronder NAH), vaak met bijkomende andere aandoeningen) of met een Wlz-indicatie (vv5, vv6 of vv8).

Meer informatie
Voor meer informatie kunt u terecht onze klantadviseurs via het telefoonnummer 030-6575045 of via het mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

footer boog