divider

Stand van zaken grondverkoop Zuilenstein

In dit nieuwsbericht informeren wij u over de stand van zaken rondom de sloopwerkzaamheden van het gebouw Zuilenstein en de oplevering aan woningcorporatie Mitros.  

Laatste controle
Voor de verkoop van de grond aan Mitros, is er een zogenaamde ‘bodemgeschiktheidsverklaring’ nodig. Hierin wordt vastgelegd dat de grond volledig gesaneerd is.

Controle van de grond
Bij de controle zijn er over het gehele grondgebied op 17 verschillende plaatsen grondmonsters afgenomen. Op één van die 17 plaatsen is er nog een kleine hoeveelheid asbest gevonden. Dit betekent een vertraging van vijf weken.

Hoe nu verder?
Het stuk grond van 0,5 m2 waar nog een deeltje asbest is gevonden, moet onderzocht worden. Hiervoor hanteert de overheid een procedure. Deze procedureaanvraag is afgerond waardoor het stuk grond eind januari wordt uitgegraven. Vervolgens vindt er opnieuw controle plaats of alle deeltjes nu definitief verwijderd zijn.

Overdracht aan Mitros
De koopovereenkomst ligt klaar ter ondertekening. Er is overeenstemming bereikt op voorwaarde dat de asbest is verwijderd. Zodra dit is gerealiseerd, vindt de ondertekening plaats en wordt de grond overgedragen aan Mitros.

Heeft u over dit bericht nog vragen?
Wij vertrouwen erop u met dit bericht voldoende te hebben geïnformeerd over de stand van zaken voor u als omwonende. Heeft u hierover nog vragen, dan kunt u terecht bij Johan Gubbens, adviseur vastgoed van ZorgSpectrum, via mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Vivian Broex
raad van bestuur

 

footer boog