divider

Samenwerking met basisschool De Voorhof

Jong en oud ontmoeten elkaar in Vianen

Samenwerking basisschool De Voorhof en Hof van Batenstein

ZorgSpectrum locatie Hof van Batenstein en basisschool De Voorhof in Vianen gaan een bijzondere samenwerking aan. Komende jaren zullen er structureel ontmoetingen plaatsvinden tussen leerlingen van groep 6 en bewoners van Hof van Batenstein. Het doel: jong en oud verbinden om ván en mét elkaar te leren. Dinsdag 18 september was de officiële aftrap.

Directeur Laurens van Leeuwen en Amy Verduin, medewerker Welzijn en activering bij ZorgSpectrum hebben mooie plannen gemaakt. De leerlingen en bewoners zullen een aantal keer per jaar bij elkaar op bezoek gaan en samen activiteiten ondernemen. Zo nemen ze een kijkje in elkaars wereld. Laurens: “We vinden het belangrijk dat onze leerlingen structureel in contact komen met oudere generaties in de samenleving. Dat zij iets voor anderen mogen betekenen en daarmee leren dat ze er niet alleen voor zichzelf zijn.” Amy vult aan: “We werken graag samen met lokale partijen. Ontmoetingen als deze maken de huidige wereld van bewoners groter.”

Eerste ontmoeting

Een aantal bewoners en leerlingen hebben al kennisgemaakt. Aukje van Tilburg (81 jaar) genoot van deze eerste ontmoeting. “Ik vind het fijn om mensen om me heen te hebben. Het was echt een uitstapje.” Ook de kinderen zijn enthousiast. “Wij leren omgaan met oudere mensen en dan zijn zij wat minder alleen”, zegt Naomi.

Plannen voor dit schooljaar

In de eerste helft van 2019 zijn er vier momenten gepland waarop ontmoetingen plaatsvinden. Dat begint op 14 februari bij Hof van Batenstein. Groep 6 gaat dan samen met de bewoners Valentijnskaarten maken. Amy: “En zo zijn er nog meer leuke ontmoetingen gepland.” Laurens: “We kijken uit naar deze samenwerking.”

footer boog