divider

Zorgespectrum Haltna Batenstein LR MG 0116BannerVerzorgd wonen gestart in Nieuwegein

Zo lang mogelijk zelfstandig wonen. Dat is de wens van veel inwoners van Nieuwegein. Als antwoord op deze wens hebben ZorgSpectrum, de gemeente Nieuwegein en de drie woningcorporaties Mitros, Jutphaas Wonen en Portaal samen Verzorgd Wonen ontwikkeld. Verzorgd Wonen zijn sociale huurwoningen in bestaande appartementengebouwen. De woningen zijn aangepast, liggen nabij voorzieningen en er is hulp en zorg aanwezig. Met de juiste indicatie kunnen inwoners inschrijven op de woningen via woningnet.nl. Tot dusver zijn er twee locaties voor sociale huur in Nieuwegein: De Dichter aan de Richterslaan en twee torenflats op het Wenckebachplantsoen. De komende jaren wordt dit aanbod verder uitgebreid met meer locaties.

Bestaande huurwoningen aangepast

Voor Verzorgd Wonen worden sociale huurwoningen in bestaande appartementengebouwen uitgerust met voorzieningen zoals thermostaatkranen, verhoogd toilet en douchebeugels. Er is zorg in de nabijheid en de wijkverpleegkundige van ZorgSpectrum houdt er regelmatig spreekuur. Daarnaast kan hulp worden aangevuld met huishoudelijke hulp, persoonlijke verzorging of een maaltijdservice. Deze zorg kan oplopen tot intensieve thuiszorg of verpleging en vormen van huisautomatisering (domotica). De meeste gebouwen hebben een gezamenlijke ruimte voor sociale activiteiten. Is dat er niet, dan is er een buurtcentrum vlakbij. Ook de winkels, het openbaar vervoer en een gezondheidscentrum zijn op loopafstand bereikbaar.

Voor Nieuwegeiners met extra zorg

De woningen van Verzorgd Wonen zijn bestemd voor Nieuwegeiners, jong en oud, die extra zorg nodig hebben vanwege hun (lichamelijke) beperking. Zij hebben een indicatie voor langdurige zorg en ondersteuning gedurende minimaal vijf uur per week. Dit kan een indicatie zijn via de Wet langdurige zorg of via de Zorgverzekeringswet.

Eerste woningen op Woningnet.nl

Tot dusver zijn er twee sociale huurlocaties Verzorgd Wonen in Nieuwegein: De Dichter (appartementen op de 1e, 2e, 3e etage) en twee torenflats op het Wenckebachplantsoen. Beiden in de wijk Jutphaas/Wijkersloot. De komende jaren komen er meer locaties Verzorgd Wonen bij, verspreid over heel Nieuwegein. Zo komt begin volgend jaar een complex van corporatie Portaal hiervoor beschikbaar, gelegen aan het Colijnpark in Galecop. Deze locaties komen automatisch bij het aanbod op Woningnet. Woningcorporaties Mitros, Jutphaas Wonen en Portaal bieden de Verzorgd Wonen-woningen aan via WoningNet.nl.

 

 

footer boog