divider

Verzorgende B Stefanie Gimenez LD20160621 345 webBannerGrenzeloze samenwerking zorgketen regio Utrecht

Uniek: Verpleegkundigen gezocht voor ziekenhuis én herstel/revalidatiezorg

Vier instellingen, St. Antonius Ziekenhuis, ZorgSpectrum, AxionContinu en Careyn, bundelen hun krachten om goede, aansluitende zorg te bieden tijdens komend griepseizoen. Het St. Antonius en ZorgSpectrum starten als eerste van de vier partijen met de werving van verpleegkundigen die flexibel meebewegen met de pieken van het aantal patiënten tijdens het griepseizoen. Dit betekent concreet dat er verpleegkundigen gezocht worden die willen starten in het St. Antonius en daar ingewerkt worden voor de zorgverlening in de regionale keten. Met deze pilot verwachten de organiserende partijen een betere doorstroming in de keten te realiseren.

Elke winter neemt de vraag naar zorg tijdelijk toe. Voornamelijk veel ouderen worden door de griep getroffen. Het hebben van voldoende beschikbare zorgverleners in diverse zorginstellingen wordt daarbij een steeds grotere uitdaging. Het St. Antonius en de drie organisaties voor herstel- en revalidatiezorg, ZorgSpectrum, AxionContinu en Careyn, gaan daarom in regionaal verband samenwerken om met elkaar patiënten tijdens de winterperiode goede, aansluitende zorg te bieden. Daarom start de pilot om gezamenlijk verpleegkundigen te werven die breed ingezet willen worden binnen de vier instellingen. Deze verpleegkundigen bewegen gedurende de winter flexibel mee met de grillige zorgvraag en de beschikbare personele capaciteit. De vier partijen noemen het ‘grenzeloze samenwerking binnen de zorgketen’. Zij willen denken in mogelijkheden en samen zorgen voor meer kwaliteit van leven voor de patiënten in de regio.

Wat houdt de samenwerking in?

De vier organisaties werken samen in de werving van zogenoemde ketenverpleegkundigen; de geworven verpleegkundigen vormen samen een flexibel verpleegteam. Dit betekent dat het team meebeweegt met de pieken in het patiëntenaanbod gedurende het griepseizoen. De partijen hopen hierdoor een betere doorstroming in de keten te bewerkstelligen. Hoe het er precies uit gaat zien, ligt nog niet vast. De vier partners gaan met elkaar ontdekken en ervaren hoe de beschikbare personele capaciteit optimaal ingezet kan worden op de plekken waar het op een bepaald moment tijdens de winterpiek het hardst nodig is.

Unieke kans voor verpleegkundigen

De geworven verpleegkundigen starten in het St. Antonius alwaar zij ingewerkt worden voor de zorgverlening in de keten. Wanneer de zorgvraag in ZorgSpectrum erom vraagt, vervolgt de verpleegkundige daar dus haar werk. Zo zijn deze verpleegkundigen breed inzetbaar in beide type instellingen. Voor verpleegkundigen is deze aanpak een unieke kans om gedurende een half jaar ervaring op te doen met ziekenhuiszorg én de herstel- en revalidatiezorg. Na afloop van deze pilot zijn zij, bij goed functioneren, verzekerd van een vast dienstverband bij het St. Antonius Ziekenhuis of ZorgSpectrum.

Bekijk hier de vacature: https://www.zorgspectrum.nl/vacatures/ik-zoek-een-betaalde-baan/vacature/2157073

 

footer boog