divider

FITstroke 2

Snel weer fit na een beroerte

Vanaf dinsdag 13 februari start er bij ZorgSpectrum De Geinsche Hof elke dinsdagmiddag het trainingsprogramma ‘FIT-Stroke’. De groepstraining is bedoeld voor mensen die een beroerte hebben gehad en weer fit willen worden.  Een team van specialisten gaat samen met de deelnemers de uitdaging aan om weer actief en zelfstandig te worden. FIT-Stroke is een wetenschappelijk bewezen behandelvorm en kan vervangend zijn voor onder andere conditie- en valtraining.

Mevrouw Van Eck-Kok (87 jaar) is eerder al gestart aan het trainingsprogramma en is enthousiast: “Tijdens de training kwamen er gerichte oefeningen aan bod waar ik na mijn beroerte last van had. Het houden van mijn evenwicht in combinatie met concentratie was lastig. Bovendien had ik nog weinig kracht. Door samen met andere lotgenoten actief bezig te zijn, was er aandacht voor elkaar en konden we in een veilige omgeving precies díe oefeningen uitvoeren die we in ons dagelijks leven nodig hebben.”

Waar en wanneer
Deelnemers trainen elke dinsdag van 15.15 – 16.45 uur in ZorgSpectrum locatie De Geinsche Hof, Vuurscheschans 75 in Nieuwegein. Het programma stopt na 12 weken. Belangrijk is wel dat u in staat bent minimaal 10 meter te lopen (eventueel met een hulpmiddel). De groep bestaat uit maximaal 8 deelnemers en deelname is op basis van aanmeldingsdatum.

Kosten
Om de kosten van deelname vergoed te laten worden door de zorgverzekeraar, is een verwijzing nodig van uw huisarts. Hoe hoog de vergoeding is van uw zorgverzekeraar en wat de hoogte is van de eigen bijdrage, is verschillend. U kunt dit navragen bij uw zorgverzekeraar. Wilt u particulier deelnemen? Dan is het reguliere fysio-/oefentherapiebedrag van €29,90 van toepassing per keer.

Aanmelden
Voor vergoeding is eerst een verwijsbrief van uw huisarts nodig. Met deze verwijsbrief kunt u zich aanmelden bij onze afdeling Klantadvies via telefoonnummer 030-6575045.

Folder
Wilt u meer informatie over leven met een beroerte? Download dan de folder 'Leven met een beroerte (CVA) - ondersteuning bij zichtbare en verborgen beperkingen'

footer boog