divider

 Convenant Utrechtzorg

30 zorgorganisaties slaan handen ineen voor 
oplossing arbeidsmarkttekort zorgpersoneel

 

Op 28 juni bekrachtigden dertig zorg- en onderwijsorganisaties uit arbeidsmarktregio Utrecht hun wederzijdse verantwoordelijkheid voor het oplossen van huidige en toekomstige tekorten voor zorgberoepen. Zij zetten een handtekening en hun schouders onder het convenant Strategisch Arbeidsmarktbeleid Utrechtse Zorgorganisaties en Onderwijs (SamUZ), een initiatief van het UMC Utrecht in samenwerking met Utrechtzorg.

Samen staan we voor de beste zorg in de regio
`Om kwaliteit en continuïteit van zorg in de regio te waarborgen is een branche overstijgende aanpak van ziekenhuizen, de VVT, eerste lijn en onderwijsinstellingen noodzakelijk´, aldus Annette de Groot, directeur Utrechtzorg.
Recentelijke landelijke en regionale rapporten voorzien snel stijgende personeelstekorten voor verzorgende en (gespecialiseerd) verpleegkundige beroepen. Tegelijkertijd staat de zorgsector voor forse vernieuwingsopgaven die nadrukkelijk doorwerken in de gevraagde kwalificaties van zorgprofessionals. Deze ontwikkelingen doen zich voor in zowel de intramurale als de extramurale verpleging en zorg. Door het convenant wordt deze gedeelde zorg omgezet in gebundelde kracht. Het is van groot belang dat zorgorganisaties en onderwijs de handen ineenslaan op het gebied van capaciteitsplanning, opleidingscapaciteit, monitoring en arbeidsmarktcommunicatie. 

Het convenant wordt getekend door:
Accolade Zorg, Allerzorg, St. Antonius Ziekenhuis, AxionContinu, Careyn, Christelijke Hogeschool Ede, De Bilthuysen, De Hoogstraat, De Rijnhoven, De Wulverhorst, Diakonessenhuis, Dianet, Hogeschool Utrecht, Huize het Oosten, ISZ de Brug, Leger des Heils, Maria Dommer, MBO Utrecht, Prinses Maxima Centrum, ROC Midden Nederland, Pro Senectute, Thuishulp Zorgzaam, UMC Utrecht, Utrechtzorg, Vecht & IJssel, Vitras, Vredenoord, Warande, Zorggroep Vechtstreek, ZorgSpectrum.

 

 


 

footer boog