divider

Fysiotherapie 6 LD20160621 190 WEBbannerStart trainingsprogramma

"Fit na een beroerte"

Vanaf dinsdag 26 september 2017 start er bij ZorgSpectrum op dinsdag en donderdag gedurende 12 weken in Houten weer het trainingsprogramma ‘FIT-Stroke’ voor mensen die een beroerte hebben gehad en fit willen zijn of worden. Een team van specialisten gaat samen met de deelnemers de uitdaging aan om weer actief en zelfstandig te worden met FIT-Stroke. FIT-Stroke is een wetenschappelijk bewezen behandelvorm en kan vervangend zijn voor onder andere conditie- en valtraining.

Wat is FIT-Stroke?

Onder begeleiding van oefen- en fysiotherapeuten werkt u aan verbetering van uw gezondheid. Tijdens de training komen verschillende activiteiten aan bod waarmee veel mensen na een beroerte moeite ervaren. Hierbij kunt u denken aan het verbeteren van de loopvaardigheid, balans en kracht. De training bestaat uit een circuit die u samen met uw medecursisten en therapeut doorloopt. Hierdoor zorgen we er met elkaar voor dat de training extra veilig is.

Waar en wanneer

Deelnemers trainen elke dinsdag en donderdag (beide dagen van 15.15 – 16.45 uur) in ZorgSpectrum locatie Het Haltna Huis, Het Kant 193 in Houten. Het programma stopt na 12 weken. Belangrijk is wel dat u in staat bent minimaal 10 meter te lopen (eventueel met een hulpmiddel). De groep bestaat uit maximaal 8 deelnemers en deelname is op basis van aanmeldingsdatum.

Kosten

Om de kosten van deelname vergoed te laten worden door de zorgverzekeraar, is een verwijzing nodig van uw huisarts. Hoe hoog de vergoeding is van uw zorgverzekeraar
en wat de hoogte is van de eigen bijdrage, is verschillend. U kunt dit navragen bij uw zorgverzekeraar.

Aanmelden

Deelname is mogelijk na overleg met uw huisarts. Voor aanmeldingen kunt u contact opnemen met afdeling Klantadvies van ZorgSpectrum via telefoonnummer 030-6575045.

footer boog