divider

Valpreventie LD20160622 499 WEBBannerStart cursus Beter in balans

Als u moeite heeft met het bewaren van uw evenwicht, wellicht al eens bent gevallen en angstig bent opnieuw te vallen, dan is het volgen van de cursus “Beter in balans” voor u wellicht een goede gelegenheid om weer met vertrouwen te kunnen bewegen! De cursus start op maandag 20 februari in Houten en duurt 14 weken.

Veilig in eigen huis

Samen met u werken we aan het verbeteren van het gevoel aan uw spieren en gewrichten, het lopen en balans, vallen en opstaan en daarmee ook uw conditie. Door aan al deze aspecten te werken, versterkt dit uw vertrouwen en voelt u zich veiliger om te bewegen in en rondom uw huis. We werken in kleine groepen van maximaal tien personen. De begeleiding vindt plaats door twee deskundige fysiotherapeuten.

Deelname

Om de training helemaal op u persoonlijke doelen af te stemmen, vindt er eerst een intake plaats met de fysiotherapeut om uw valrisico in kaart te brengen. Achteraf stemmen we met u af of deze doelen ook zijn behaald. Voorwaarden om te kunnen deelnemen, is dat u nog wel 15 minuten zelfstandig kunt lopen (of met behulp van een rollator). De kosten voor de cursus zijn € 9,00 per keer. Een aantal zorgverzekeraars vergoedt de cursus via een aanvullende zorgverzekering.

Waar en wanneer

De groep start op maandag 20 februari 2017 en is van 13.45 tot 15.15 uur op ZorgSpectrum locatie Het Houtens Erf, Stationserf 82 in Houten en eindigt na 14 keer.

Meer informatie?

Voor meer informatie over de cursus of voor aanmelding kunt u contact opnemen met de afdeling Klantadvies via telefoonnummer 030-6575045.

 

footer boog