divider

Fysiotherapie 6 LD20160621 190 WEBbannerStart trainingsprogramma

"Fit na een beroerte"

Vanaf donderdag 9 februari 2017 start er bij ZorgSpectrum op dinsdag en donderdag gedurende 12 weken in Houten het trainingsprogramma ‘FIT-Stroke’ voor mensen die een beroerte hebben gehad en fit willen zijn of worden. Tijdens de FIT-Stroke werken deelnemers onder deskundige begeleiding in duo’s aan het verbeteren van loopvaardigheid en fysiek herstel. Uit ervaring blijkt dat het werken in een groep deelnemers die dezelfde ervaring delen, als zeer prettig ervaren wordt. FIT-Stroke is een wetenschappelijk bewezen behandelvorm en kan vervangend zijn voor onder andere conditie- en valtraining. De oefen- en fysiotherapeuten die het programma begeleiden, hebben specifieke ervaring met de begeleiding van mensen die een beroerte hebben gehad.

Balans en kracht

Er worden functionele vaardigheden geoefend zoals lopen om en over obstakels, op de trap, en het maken van ‘transfers’, zoals van de stoel naar het bed enzovoort.
Balans, coördinatie, kracht en uithoudingsvermogen staan centraal. Iedere deelnemer houdt een individueel trainingslogboek bij waarin prestaties worden genoteerd.

Waar en wanneer

Deelnemers trainen elke dinsdag (14.30 – 16.00 uur) en donderdag (15.00 – 16.30 uur) in ZorgSpectrum locatie Het Haltna Huis, Het Kant 193 in Houten. Het programma stopt na 12 weken. Belangrijk is wel dat u in staat bent minimaal 10 meter te lopen (eventueel met een hulpmiddel). De groep bestaat uit maximaal 8 deelnemers en deelname is op basis van aanmeldingsdatum.

Kosten

Om de kosten van deelname vergoed te laten worden door de zorgverzekeraar, is een verwijzing nodig van uw huisarts. Hoe hoog de vergoeding is van uw zorgverzekeraar en wat de hoogte is van de eigen bijdrage, is verschillend. U kunt dit navragen bij uw zorgverzekeraar.

Aanmelden

Deelname is mogelijk na overleg met uw huisarts. Voor aanmeldingen kunt u contact opnemen met de afdeling Klantadvies van ZorgSpectrum via telefoonnummer 030-6575045.

footer boog