divider

 CRDL 3

CRDL zorgt voor contact bij dementie

Innovatief instrument in gebruik genomen

Op 21 december heeft ZorgSpectrum locatie De Geinsche Hof een nieuw hulpmiddel in gebruik genomen. De CRDL (spreek uit als het Engelse cradle) is een innovatief instrument dat ontworpen is om te gebruiken bij mensen met een zware vorm van dementie.

Geluid en aanraking
Door de combinatie van geluid en aanraking, geeft het voor zowel familieleden als zorgmedewerkers een extra mogelijkheid om contact te leggen. Afhankelijk van de manier waarop mensen elkaar aanraken, bijvoorbeeld vastpakken, wrijven, strelen of kriebelen, kunnen verschillenden geluiden worden opgeroepen. De CRDL nodigt uit om elkaar aan te raken en geluiden op te roepen wat de basis vormt voor onderlinge communicatie. Een bijzonder nieuw hulpmiddel waar ZorgSpectrum in de komende maanden veel ervaringen mee op zal doen.

Dementie
Er zijn verschillende manieren om een naaste met dementie te ondersteunen. ZorgSpectrum biedt hiervoor o.a. mantelzorgondersteuning. Ook kunt u een van de Alzheimercafés bezoeken. Wilt u meer weten over de CRDL, over wat u kunt doen voor uw naaste met dementie óf hoe wij u kunnen ondersteunen bij deze begeleiding? Neem dan contact op met afdeling Klantadvies, telefoon 030-6575045.

footer boog