divider

 Bij u thuis dhr Premseler LD20160623 278 WEBBanner

Mantelzorgmarkten

Als u al langere tijd voor iemand zorgt met een chronische, lichamelijke of psychische ziekte, beperking of hoge leeftijd, dan spreken we van mantelzorg. ZorgSpectrum biedt mantelzorgers professionele hulp als zij die nodig hebben om hun zorgtaken beter te kunnen volhouden. Bijvoorbeeld in de vorm van logeren, respijtzorg, dagactiviteiten en psychologische begeleiding. De eerste drie zorgproducten zijn gericht op degene die mantelzorg ontvangt. De psychologische begeleiding is gericht op de mantelzorger zelf. Ook gemeentes vinden het belangrijk mantelzorgers te ondersteunen. Rondom de "Dag van de mantelzorg" organiseren zij mantelzorgmarkten. ZorgSpectrum is aanwezig om voorlichting te geven in Houten.

Gemeente Houten

Op zaterdagmiddag 12 november tussen 12.00 en 16.00 uur organiseert de gemeente in het gemeentehuis een informatiemarkt en productenmarkt. De Markt voor mantelzorgers is gratis toegankelijk. En een laagdrempelige manier om in contact te komen met ZorgSpectrum en overige organisaties. Op de informatiemarkt vindt u organisaties die u ondersteuning en verlichting kunnen bieden. Onze adviseur Ria van der Stok van de afdeling Klantadvies staat u graag te woord en informeert u graag wat ZorgSpectrum kan doen bij uw taken als mantelzorger. De productenmarkt biedt allerhande artikelen waaronder voedingsmiddelen van lokale producenten en cadeauartikelen. Hier kunnen mantelzorgers gratis producten uitzoeken.

Gemeente Nieuwegein

Op donderdag 10 november 2016 vindt in Nieuwegein de informatiemarkt plaats tussen 15.00 en 22.00 uur in MeetingDistrict (Blokhoeve 2a, 3438 LC Nieuwegein). De informatiemarkt wordt geopend door wethouder Hans Adriani die tevens de eerste mantelzorgwaardering uitreikt aan een mantelzorger. Helaas kunnen medewerkers zich voor deze bijeenkomst niet vrijplannen. We hopen volgend jaar vertegenwoordigd te zijn.

footer boog