divider

Woonzorgbegeleider Joyce Treffers Dokter LD20160621 338 webBanner

Ons team zorgprofessionals

Kernwaarden

ZorgSpectrum is trots op het grote aantal toegewijde en betrokken vakmensen!

We werken:

Persoonsgericht
(we hebben aandacht voor de persoon die we als cliënt ontmoeten en laten hem de regie over zijn leven)

Vakkundig
(we verstaan en oefenen ons vak uit volgens die laatste inzichten zodat we uitgaan van mogelijkheden)

Samen
(we verbinden ons met cliënt en zijn naasten en mantelzorgers, met de samenleving, met collega’s en ketenpartners voor het allerbeste resultaat.

Veilig
(dat we ieder voor zich weten wat onze bijdrage moet zijn en daarnaar handelen, levert veilige zorg op).

Eigen regie centraal

In onze samenleving staan de individuele wensen en behoeften van mensen meer en meer centraal. Nagenoeg iedereen wil zo lang mogelijk zijn of haar zelfstandigheid, zeggenschap, eigen regie behouden.

Medewerkers doen hun uiterste best om hier rekening mee te houden en hierop in te spelen. Individuele zorg is dus 'vraaggestuurde' zorg, waarbij wij open staan voor ieders waarden, normen en gebruiken, voor de eigen leefstijl van iedere cliënt.

We hanteren hierbij het begrip ‘Positieve gezondheid’ van arts-onderzoeker Machteld Huber. Machteld Huber deed onderzoek naar de factoren die maken dat iemand zich, ondanks een chronische ziekte, gezond voelt. Naast de vier basisfactoren (lichamelijke gezondheid, mentaal welbevinden, participeren in de maatschappij en dagelijks functioneren), blijkt ook dat zingeving, spiritualiteit en kwaliteit van leven heel belangrijke factoren zijn. Deze helpen mensen zich weer in balans te voelen.

Vrijwilligers

Wij zijn trots op het grote aantal vrijwilligers en beseffen dat er nog meer vrijwilligers nodig zijn om aan de diversiteit aan wensen en behoeften van onze bewoners te kunnen beantwoorden. Wij bieden een prettige werkomgeving met enthousiaste collega’s, een goede introductie en begeleiding en de waardering die je nodig hebt en verdient om met plezier als vrijwilliger actief te zijn. Vrijwilligerswerk is altijd aanvullend op de werkzaamheden van de zorgprofessional.

Deskundig en bekwaam

De medewerkers van ZorgSpectrum zijn deskundig en bekwaam. Zij hebben een professionele werkhouding en werken zo goed mogelijk samen. U kunt vertrouwen op een oprechte en toegewijde wijze van zorg- en dienstverlening.

footer boog