Cliënttevredenheid
Leren van ervaringen
Met cliënten, die bij ons wonen of die wij zorg thuis en/of in een van onze dagcentra bieden, wordt tijdens de zorgleefplan bespreking naar hun ervaringen met onze zorg- en dienstverlening gevraagd. De cliënten die tijdelijk bij ons zijn voor revalidatie of herstel krijgen een exit-evaluatie toegestuurd.
Als zaken niet goed lopen proberen we dit direct op te lossen. Ook verbetersuggesties van de cliënt en/of diens naasten pakken we zo mogelijk direct op. Elke vier maanden bespreken we de ervaringen die cliënten met ons gedeeld hebben in de teams om uitdagingen en inspiratie te bieden voor verdere verbeteringen. Daarnaast bespreken we met de cliëntenraden de uitkomsten van de ervaringen en welke acties we daarop inzetten. Zo werken we continu aan het verbeteren van onze zorg- en dienstverlening op basis van de actuele ervaringen van onze cliënten en hun mantelzorgers.
Waardering op Zorgkaart Nederland
U kunt uw mening over onze zorg geven via Zorgkaart Nederland, een onafhankelijkewaarderingswebsite voor de zorg. Deze site is in samenwerking met de patiëntenfederatie NPCF ontwikkeld en u kunt er online uw mening geven op een aantal criteria, zoals de behandeling, accommodatie, medewerkers, etc.
Cliënttevredenheid wijkverpleging
Voor het meten van de tevredenheid onder cliënten wijkverpleging maakt ZorgSpectrum gebruik van de PREM wijkverpleging. In totaal hebben in 2020 ruim 100 cliënten de zorgverlening door onze wijkteams beoordeeld. Hierbij benoemen cliënten als positieve punten: prettige medewerkers, de zorgverleners doen hun werk goed en hebben respect voor mij; zorgverleners nemen over het algemeen tijd voor een praatje en zien mij staan; zorg wordt op een goede manier verleend en medewerkers zijn betrokken. Daarnaast kunnen er natuurlijk ook zaken worden verbeterd. Hierbij worden onder meer genoemd: meer tijd voor de cliënt; vaste tijden voor het zorgmoment; vastere gezichten.
Laat het ons weten
Heeft u een klacht, verbetersuggestie of compliment? Wij horen dat graag!
Klachtenfunctionaris
Indien u een klacht heeft, dan kunt u op verschillende manieren uw klacht kenbaar maken. U bent vrij om te kiezen wat het beste bij u past. Uw mantelzorger of familielid mag ook namens u een klacht indienen. U kunt een persoon over wie u niet tevreden bent zelf op zijn/haar gedrag aanspreken en samen tot een oplossing komen. Als u liever uw klacht bespreekt met de onafhankelijke klachtenfunctionaris, dan kan zij u op verschillende manieren ondersteunen. De klachtenfunctionaris bij ZorgSpectrum is Karin Somhorst, mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of telefonisch 06-24 71 10 86. Voor meer informatie kunt u rechts bij Downloads de Klachtenfolder downloaden of de infrographic bekijken.
Spiegelgesprekken
Uw mening telt! Wij zijn gestart met het organiseren van zgn. spiegelgesprekken. Cliënten vertellen tijdens een spiegelbijeenkomst hun ervaringen over de dienstverlening van ZorgSpectrum. Ook de cliëntenraad is bij deze gesprekken aanwezig. Medewerkers zijn dan aanwezig, zij luisteren actief, maar gaan niet in discussie. Veel verbetersuggesties komen daarmee aan het licht waarmee we de dienstverlening kunnen verbeteren. De eerste resultaten laten zien dat we deze gesprekken frequenter gaan organiseren.
Cliëntenvertrouwenspersoon
Vanaf 1 januari 2020 is de Wet zorg en dwang van kracht. Deze wet regelt uw rechten als u een psychogeriatrische aandoening heeft, zoals dementie, en onvrijwillige zorg krijgt. Onvrijwillige zorg is zorg waar u of uw vertegenwoordiger niet mee instemt. Dit kan over alles gaan. Over verzorging, begeleiding, verpleging, behandeling en hoe mensen met u omgaan. U kunt meer lezen over deze wet op https://www.dwangindezorg.nl
Bij vragen of klachten over onvrijwillige zorg hebben zowel u als uw vertegenwoordiger recht op ondersteuning van een onafhankelijke cliëntenvertrouwenspersoon. In Nieuwegein en Houten levert Stichting Zorgstem/AKJ de cliëntenvertrouwenspersoon en in Vianen is dat Adviespunt Zorgbelang.
De cliëntvertrouwenspersoon voor Nieuwegein en Houten (Stichting Zorgstem) is Rahma Gaznay. U kunt Stichting Zorgstem bereiken via telefoonnummer 088 678 1000 of e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Rechtstreeks is Rahma bereikbaar via 06-25644897 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
De cliëntenvertrouwenspersoon voor Vianen (Adviespunt Zorgbelang) is Esther Meppelink. Zij is bereikbaar via 06-51912129 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
Adviespunt Zorgbelang is ook telefonisch bereikbaar via 088-9294099 (ma t/m vr van 09:00 - 17:00, lokaal gesprekstarief). Of via e-mail, met dit formulier.