divider
  • Home
  • Maak kennis met medewerkers

Wij zijn ZorgSpectrum

Shirley Labrie

Wijkerpleegkundige Shirley Labrie LD20160623 312 WEBShirley Labrie is in juli 2015 afgestudeerd aan de HBO-V en sindsdien werkzaam als wijkverpleegkundige bij 'ZorgSpectrum Bij u thuis' in Vianen. Shirley: “De zorg in de wijk is erg divers en dat vind ik juist erg leuk. Steeds vaker is de zorg complex en dat vind ik altijd weer een uitdaging. Het werk is zelfstandig en we werken in kleine teams waarbij ik veel contact heb met de verzorgenden uit het team. Daarnaast werk ik ook veel samen met de casemanagers, medewerkers van de dagvoorzieningen en andere disciplines. Het geeft mij dan ook veel voldoening wanneer ik zie dat de cliënten de zorg krijgen die zij nodig hebben!”

Lucia van Toor

Zorgespectrum Haltna Batenstein LR MG 0145Lucia is met 17 jaar ervaring in de zorg thuis, inmiddels een bekend gezicht in Houten. Met haar fiets kent ze de wijk, maar vooral ook haar cliënten goed. "Het is afwisselend werk, maar wat ik vooral leuk vind, is dat je zelfstandig werkt en dat je een belangrijke signaalfunctie hebt bij de cliënten die je ondersteunt. Vaak zie ik snel of er bijvoorbeeld iets meer ondersteuning nodig is, of welke extra andere zorg (tijdelijk) nodig is. Ik maak dat dan bespreekbaar met de cliënt en kan hen en/of hun partner of kinderen advies geven over de wijze waarop de aanvraag kan worden ingediend. Op die manier krijgen de cliënten snel de zorg die ze nodig hebben. Dat geeft me veel voldoening in mijn werk."

Margot Gerritse

Margot Gerritse casemanagerMargot is Casemanager bij het Mobiel Geriatrisch Team. Margot: “Er zijn weinig mensen, die zo’n geweldige baan hebben als ik…Onze cliënten vallen onder de groep kwetsbare ouderen: mensen met een vorm van dementie en/of een chronische aandoening zoals bijvoorbeeld hartfalen of COPD, waardoor de huisarts of geriater vindt dat de situatie vraagt om extra aandacht van een gespecialiseerd team. Samen met onze cliënten werken we eraan hen zolang mogelijk thuis te laten wonen, met alle ondersteuning die daarvoor nodig is. Je bouwt een vertrouwensrelatie op met elkaar. Het feit dat je regelmatig het verschil maakt voor diegenen waarvoor je staat, maakt dit werk zo speciaal. Maar wat het helemaal bijzonder maakt, is dat onze cliënten vaak zoveel humor en levenswijsheid te geven hebben en dat wij de gelukkige ontvangers zijn! Mooi baan toch?!”

Desiree Potters

Zorgspectrum HaltnaHuis HoutensErf LR MG 0433Desiree Potters werkt nu zo'n 5 jaar met veel plezier op de dagverzorging/dagbehandeling van ZorgSpectrum locatie Het Haltna Huis. Haar belangrijkste motivatie voor het werken bij deze afdeling, is het geven van aandacht en steun aan cliënten. Desiree: "In de afgelopen tijd heb ik echt een band opgebouwd met veel cliënten. Ik word veel betrokken bij hun sociale leven, maar andersom doe ik dat zelf ook. Dan ontstaat zo'n band op een natuurlijke manier. Naast de ontspanning die we bieden, vind ik ook de signaalfunctie een belangrijk onderdeel van mijn werk. Wij zien snel of een cliënt méér ondersteuning nodig heeft, bijvoorbeeld als de cliënt ook een behandelfunctie nodig heeft. Daarin kunnen wij dan een rol spelen om die zorg ook daadwerkelijk te gaan aanvragen. Partners of familie zien niet altijd dat hun naaste eigenlijk méér zorg nodig heeft dan nu wordt geboden. Wij signaleren dat vaak sneller en kunnen daarin dan bemiddelen en hier uitvoering aan geven tijdens de dagbehandeling. Bijvoorbeeld door aandacht te besteden aan het lopen of ADL-training (algemene dagelijkse levensverrichtingen). Niets moet, maar alles mag. Dat maakt de dagverzorging heel laagdrempelig en komen veel cliënten met plezier."

Meer artikelen...

  • 1
  • 2
footer boog