divider

de dichterBanner

Locatie De Dichter

Adres

Roland Holstlaan 1,3, 5 en 7
3431 GP Nieuwegein
Telefoon:030-6007140

Woonsfeer

Aan de Richterslaan (ingang aan de Roland Holstlaan) in Nieuwegein heeft woningcorporatie Mitros het seniorencomplex ‘De Dichter’ ontwikkeld. Het is een modern gebouw met woningen die zo zijn ingericht dat bewoners ondersteuning en zorg kunnen krijgen die ze nodig hebben, ook als de zorg intensiever wordt in de toekomst. Op de tweede verdieping is een ontmoetingsruimte gevestigd.

Wij vinden het belangrijk dat u een fijne dag kunt beleven. Daarom organiseren we activiteiten voor onze bewoners en kunt u bijvoorbeeld wandelen of fietsen met een van onze vrijwilligers.

Zorg en behandeling

Woningen

ZorgSpectrum huurt vier groepswoningen op de begane grond van seniorencomplex ‘De Dichter’. Hier kunnen mensen met dementie in een kleine groep wonen. Elke woning heeft zes studio’s (woonslaapkamers). Naast de individuele vertrekken beschikt de groep over een gemeenschappelijke woonkamer/leefkeuken.

Daarnaast zijn er bij De Dichter 50 appartementen met balkon of terras, gevestigd op de eerste, tweede en derde etage van het complex. Deze zijn geschikt voor beschut, individueel wonen. Dit houdt in dat u hier zelfstandig kunt wonen en tegelijkertijd de zekerheid heeft dat er altijd een zorgprofessional in de buurt is. Van deze appartementen worden er 17 rechtstreek verhuurd aan cliënten van ZorgSpectrum met een Volledig Pakket Thuis (VPT) of als mantelzorgwoning.

Omgeving

ZorgSpectrum locatie De Dichter ligt in het hart van de wijk Jutphaas/Wijkersloot, op loopafstand winkelcentrum Makado. Hier zitten onder meer een supermarkt, groentewinkel, cadeauwinkel en kapper.

footer boog