Beschut thuis
Benieuwd naar de ervaring van collega Laura over het Verzorgd Wonen concept aan het Wenckebachplantsoen? En welke aanpassingen Marella van Jutphaas Wonen daar laat doen om appartementen levensloopbestendig te maken? Bekijk dan bovenstaande video.
Voor bewoners is het erg fijn dat we in de buurt zitten, zodat er snel hulp is als dat nodig is.
Als mensen zo lang mogelijk zelfstandig willen wonen, maar wel gebruik willen maken van faciliteiten in de (nabije) omgeving, is er ‘ZorgSpectrum Beschut thuis’. Mensen wonen dan zelfstandig, maar in de buurt van een van onze zorglocaties of een seniorencomplex. Naar behoefte kunnen zij dan gebruikmaken van de voorzieningen, zoals een kapper of restaurant, van verschillende gemaksdiensten zoals de maaltijden, de wasservice of mantelzorgondersteuning. Deze combinatie van zelfstandig wonen met zorg dichtbij, noemen we ook wel “Verzorgd wonen”.

De wens van veel ouderen om zo lang mogelijk zelfstandig te blijven wonen, is de afgelopen jaren sterk toegenomen. Om dit mogelijk te maken, heeft ZorgSpectrum sámen met de woningcorporaties in de regio gekeken hoe we dit met elkaar kunnen realiseren. De afgelopen jaren heeft dit al geleid tot de ontwikkeling van Verzorgd Wonen-concepten in Houten (Viveste - Seniorencomplex Woonstede en in het complex Het Haltna Huis), Vianen (Lekstede wonen - Hof van Batenstein) en in Nieuwegein (Mitros – De Dichter en Het Dijkhuis).

Samenwerking met Jutphaas Wonen
In het jaar 2017 is de basis gelegd voor een nieuwe samenwerking met woningcorporatie Jutphaas Wonen Nieuwegein voor de realisatie van het Verzorgd Wonen concept in het appartementencomplex Wenckebachplantsoen/Van Herwijnenplantsoen. Deze wijk en de buurt is een geschikte woonomgeving: het complex bevindt zich vlakbij winkels, openbaar vervoer en een gezondheidscentrum. Bovendien is er een wijkcentrum gevestigd. Inwoners huren dan zelf de woning via Jutphaas Wonen, maar kunnen rekenen op zorg en ondersteuning van ZorgSpectrum. Het complex en (een aantal) woningen worden hierop aangepast. Bijvoorbeeld door het weghalen van drempels en het plaatsen van automatische deuren.

Convenant
Alle drie de gemeenten zien een grote meerwaarde in het creëren van het Verzorgd Wonen concept in meer (senioren)appartementencomplexen voor hun inwoners.De gemeente Nieuwegein heeft dit bekrachtigd door de samenwerking vast te leggen in een convenant dat samen met de woningcorporaties van de gemeente (Jutphaas Wonen, Mitros en Stichting Portaal) én met ZorgSpectrum begin 2018 is ondertekend.
Lees verder
Overdag bij ons